Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Lottoland får varning och sanktionsavgift

Spelinspektionens granskning visar att United Lottery Solutions Ltd, via webbadressen lottoland.se, har anordnat vadhållning på lotteriet Eurojackpot som statliga AB Svenska Spel har licens för i Sverige.

Detta har skett utan tillstånd från Svenska Spel, delger Spelinspektionen i ett pressmeddelande.

– United Lottery Solutions har även tillhandahållit skraplotter online, vilket inte heller omfattas av bolagets licens, fortsätter myndigheten.

Spelbolaget har vidtagit rättelse, men överträdelserna har pågått under en längre tid och bedöms av Spelinspektionen som allvarliga.

[irp]

Kunderna kan delta i vadhållning på utfallet i lotterier

På sin webbplats erbjuder United Lottery Solutions fortsättningsvis vadhållning på lotterier som anordnas av aktörer utanför det svenska licenssystemet. Detta är tillåtet enligt svensk lag, men bolaget har inte varit tillräckligt tydlig med information om att kunderna inte deltar i faktiska lotterier, utan i vadhållning på utfallet i lotterier.

United Lottery Solutions får en varning av Spelinspektionen och ska betala en sanktionsavgift på 700 000 kronor. Avgiften baseras på överträdelsens allvarlighetsgrad samt bolagets omsättning på den svenska marknaden, meddelar Spelinspektionen.

Beslutet kan läsas i sin helhet här: Beslut om varning och sanktionsavgift 19Si520 (pdf)

Gå till Start