Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Anna Romboli ny Affärsområdeschef Tur på Svenska Spel

Anna Romboli har utsetts till Affärsområdeschef Tur på Svenska Spel och kommer därmed att ansvara för affären för nummerspel och lotter. Hon är idag Chief Communications Officer på spelbolaget NetEnt. Anna Romboli kommer att ingå i koncernledningen och rapportera direkt till vd.

– Jag är väldigt glad att välkomna Anna Romboli till Svenska Spel. Hennes gedigna kompetens inom varumärkesfrågor kommer att vara värdefull för att förvalta och utveckla våra populära varumärken inom nummerspel och lotter, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef Svenska Spel.

Anna Romboli har varit Chief Communications Officer på det börsnoterade spelbolaget NetEnt sedan 2014 och ingår i koncernledningen. Hon har bred erfarenhet av innovation, förändringsarbete och varumärkesstrategi och har bland annat varit VP Brand and Communications på konsultföretaget Veryday (idag McKinsey Design) och Senior Account Director på PR-byrån Edelman.

Patrik Hofbauer igen:

– Jag vill även framhålla Annas erfarenhet av att driva innovation och bygga digital affärsverksamhet inom spelbranschen. Att hon dessutom kommer från branschen och har insikt i den nya omreglerade marknaden är en stor fördel för att driva och utveckla affären.

[irp]

Anna Romboli tillträder tjänsten i mitten av augusti

Som Affärsområdeschef Tur kommer Anna Romboli att ansvara för Svenska Spel-koncernens affär inom nummerspel och lotter som verkar på lotterimarknaden i konkurrens med andra aktörer. Affärsområde Tur omfattar några av Sveriges mest kända varumärken, som Lotto, Triss och Keno.

– Jag är glad över förtroendet och ser verkligen fram emot att få vara med och utveckla några av Sveriges mest kända varumärken, säger Anna Romboli, och fortsätter:

– Jag hoppas kunna bidra till att bygga produkter och tjänster med kunden i fokus, och som är attraktiva och konkurrenskraftiga på den nya reglerade marknaden. Att bli en del av Svenska Spel som leder utvecklingen när det gäller spelansvar och aktivt bidrar till att utveckla branschen är också något som jag ser mycket fram emot.

Anna Romboli efterträder Kristina Askstedt som lämnar Svenska Spel för en ny roll utanför koncernen.

Anna Romboli värvas från NetEnt till Svenska Spel.
Gå till Start