Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Här är vinnarna i Swedish Gambling Award 2019

Utifrån närmare 50 bidrag och 15 finalister korades idag vinnarna av Swedish Gambling Award i tre kategorier.

Svenska Spel vann kategorin Hållbarhet för sina proaktiva samtal, Mr Green vann kategorin Kundnöjdhet för metoden Green Gaming och Zenita Strandänger & Monica Medvall vann kategorin Ledarskap, för sitt engagemang i spelbranschens utmaningar.

– Vi i juryn har utgått ifrån att hitta insatser utöver det vanliga och metoder som andra kan ta efter. Att belysa goda exempel är ett effektivare sätt att skapa förändring, än att bara peka på det som är dåligt. Därför fyller priser som Swedish Gambling Award en viktig funktion, säger Thomas Nilsson, ordförande i juryn.

Här kan du läsa mer om tävlingen.

[irp]

Svenska Spel vann kategorin Hållbarhet

Juryns motivering: ”De har genom proaktiva samtal kombinerat modern teknik med mänsklig kontakt. Genom att ringa till kunder där man identifierat ett förhöjt riskbeteende, har Svenska Spel med stort mod tagit spelansvaret till en ny nivå.”

Nominerade var även: Coolbet – Världens mest transparenta spelbolag, Mr Green – Green Gaming Prediction Tool, Paf – Årsgräns och Zimpler – Socially responsible payment gateway.

[irp]

Mr Green vann kategorin Kundnöjdhet

Juryns motivering: ”I en digital miljö vet alla allt om kunden, men används insikterna för att hjälpa eller stjälpa? Mr Green har genom Green Gaming valt att serva sina spelare på individuell nivå och här vinnaren gjort mätbar skillnad. Med en grön approach har även förlorare blivit vinnare.”

Nominerade var även: Betsson – Betsson Group Customer Service, Coolbet – Världens mest transparenta företag, Novamedia – Vinstvalet, Svenska Spel – Gräsroten och Svenska Spel – Omtanke på riktigt.

[irp]

Zenita Strandänger och Monica Medvall vann kategorin Ledarskap

”Ett starkt ledarskap i spelbranschen handlar bland annat om att fokusera på uppenbara utmaningar och vidta konkreta åtgärder som gör skillnad. Med ett genuint engagemang och ett stort mod, har vinnaren satt ansvar före omsättning – konsumenten före lönsamheten – och på så sätt visat vägen.”

Nominerade var även: Hans Lord Skarplöth, Håkan Hallstedt och Mr Green.

Juryn bestod av:

Gå till Start