Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Sustainable Gambling Academy: Ny chefsutbildning i hållbart företagande

Den 13-14 maj är premiär för en ny chefsutbildning i hållbart företagande för spelbranschen. Utbildningen sker i samverkan med Örebro Universitet, Forever Sustainable och Sustain Your Value.

Utbildningen är indelad i tre moduler med början i maj, för att avslutas i november. Deltagarna kan välja att ta ut ett diplom eller högskolepoäng.

– På en reglerad marknad med konsumentskyddet i fokus kommer det att bli ännu viktigare att förstå och hitta balansen mellan kommersiella mål och lagstiftarens intentioner, säger Petra Forsström, en av grundarna till Sustainable Gambling Academy.

Utbildningen syftar till att stärka förtroendet för branschen och bidra till en långsiktigt hållbar spelbransch.

[irp]

“Många företagsledare ifrågasätter de gamla reglerna för företagsstrategi”

Swedish Gambling Academy går igenom områden som CSR och företagsetik, trendspaning och nyckelfaktorer, liksom hållbara värdekedjor, redovisning, styrning, ledarskap, drivkrafter och kommunikation.

Dagarna växlas mellan föreläsningar och case-övningar.

– Vi har märkt ett ökat intresse för vår Masterutbildning i Örebro. Det är många företagsledare över hela världen som ifrågasätter de gamla reglerna för företagsstrategi, säger Tommy Borglund, Örebro Universitet.

Han fortsätter:

– De förstår att företagens konkurrenskraft och samhällets välfärd är ömsesidigt beroende och att sociala och miljömässiga utmaningar utgör några av de största affärsmöjligheterna. Men det kräver kunskap om hur man arbetar med långsiktiga och hållbara affärsinitiativ.

Läs mer: Sustainable Gambling Academy, sista dag för anmälan är den 15 mars.

Gå till Start