Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Shekarabi: ”Vi har inte omreglerat den här marknaden för skojs skull”

Regeringen ger Spelinspektionen och Konsumentverket i uppdrag att rapportera vilka åtgärder myndigheterna vidtar för att se till att spelbolagen följer den nya spellagen, bland annat gällande spelreklam.

Myndigheterna ska redovisa vilka effekter som åtgärderna haft. Uppdraget ska återrapporteras till regeringen senast den 1 september.

– Jag har varit tydlig mot spelbranschen att jag vill se bättring när det gäller spelreklamen. Om det inte sker tillfredsställande förändring kommer staten agera. För att kunna agera snabbare om det behövs stärker vi nu tillsynen, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Den nya spellagen trädde ikraft den 1 januari. Hittills har 69 spelbolag beviljats licens för onlinespel eller vadhållning i Sverige.

[irp]

Shekarabi: ”Svenska staten ska återta kontrollen”

Till Expressen poängterar Ardalan Shekarabi att omregleringen av spelmarknaden gjorts för att ge ökad statlig kontroll:

– Vi har inte omreglerat den här marknaden för skojs skull, vi har gjort det för att svenska staten ska återta kontrollen över spelmarknaden och skydda konsumenter.

Expressen: Spelindustrin säger ju att det inte kan vara bara deras ansvar att hitta en lösning på det här?

– Nej, det är inte bara deras ansvar. De har en del av ansvaret – de har ansvar för att jobba med självreglering. Vi har ansvar för att se till att lagarna som riksdagen har stiftat följs, säger civilministern till Expressen.

Läs också: Sifo: Spelbolagen har ökat sina reklamköp

Gå till Start