Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Freja eID från Verisec ansluts till Spelpaus

Spelinspektionen ansluter Verisecs e-legitimation Freja eID till sin nationella tjänst Spelpaus. På webbplatsen kan spelare med hjälp av sin e-legitimation välja att stänga av sig från spel om pengar samt från att ta emot marknadsföring från spelbolag.

Alla spelbolag som från 1 januari har svensk licens att bedriva spel om pengar måste, innan spel, kontrollera mot Spelpaus.se om spelaren har valt att stänga av sig.

Verisec är ett bolag som skapar lösningar för att göra system säkra och lättillgängliga. Företaget har två fokusområden. De verkar inom Digitala identiteter och Informationssäkerhet.

Freja eID är en e-legitimation som finns i tre tillitsnivåer. Den högsta, Freja eID+, är godkänd för det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation. För åtkomst till Spelpaus.se krävs att användaren har Freja eID+.

– Vi ser ständigt nya tillämpningsområden för e-legitimering i takt med samhällets snabba digitalisering, kommenterar Johan Henrikson, vd för Verisec.

[irp]

Verisec: “En naturlig utveckling”

Johan Henrikson fortsätter:

– För många tjänster är det en absolut grundförutsättning att ha säkerställda identiteter för att överhuvudtaget kunna leverera tjänsten. Detsamma gäller ju för alla de nästan 100 spellicenser som sökts, där den nya spellagen faktiskt kräver att spelbolagen registrerar sina användare med e-legitimation.

– Att Freja eID kan vara en del av den infrastruktur som växer fram i det nya spellandskapet är därför en naturlig utveckling. Det är inte minst glädjande att vi kan bidra med ett verktyg som hjälper individer att hålla sitt spelande under kontroll, avslutar Johan Henrikson.

Spelpaus drivs av Nethouse Sverige AB. Integrationen med Freja eID genomförs av Svensk e-Identitet AB.

Gå till Start