Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Paf beviljas licens för onlinespel i Sverige: “Stolt och förväntansfull”

Paf har beviljats spellicens för onlinespel i Sverige av Lotteriinspektionen. Den svenska spellicensen är ännu ett viktigt steg i Pafs långsiktiga strategi att växa på lokalt reglerade marknader.

Lotteriinspektionen godkände Pafs licensansökan den 20 december 2018. Pafs licens för spel och betting online på den nyligen reglerade svenska marknaden träder i kraft den 1 januari 2019.

Paf är ett väletablerat namn i Sverige och har arbetat för en reglering av den svenska spelmarknaden i många år. Det Ålandsbaserade bolaget har bedrivit licensierad spelverksamhet ombord på kryssningsfartyg på svenska vatten sedan 1974.

Under 2017 omsatte Paf-koncernen sammanlagt 116,5 miljoner euro och gjorde en vinst på 29,4 miljoner euro.

Den nya onlinelicensen är ett resultat av en omfattande ansökningsprocess och den är Paf-koncernens femte online-licens för en lokalt reglerad marknad.

– Som svensk vd för ett genuint nordiskt spelbolag är jag stolt och förväntansfull. Spelregleringen kräver att alla speloperatörer i Sverige bedriver sin verksamhet på lika villkor, säger Pafs vd Christer Fahlstedt.

– Licensen är en belöning för vårt djupa engagemang för kundvård och vår starka lokala kunskap. Paf utmärker sig genom att ha den här typen av hållbar tillväxt som en reglerad marknad kräver.

Paf har cirka 400 anställda från över 30 olika länder och vi har kontor på Åland samt i Helsingfors, Stockholm, Riga, Tallinn, Oslo, Norrköping och Madrid. Paf (Ålands Penningautomatförening) licensieras och kontrolleras av Ålands landskapsregering.

Läs också: Paf köper Proactive Gaming

Gå till Start