Cherry väntas köpas ut från börsen

European Entertainment Intressenter lägger ett bud på spelbolaget Cherry. Totalt värderas Cherry till 9,2 miljarder kronor i erbjudandet om att köpa ut bolaget från börsen.

European Entertainment Intressenter kontrolleras av ett konsortium. Där ingår som bland annat riskkapitalbolaget Bridgepoint, jämte Cherry-storägarna Prunus Avium, Klein Group och Pontus Lindwall.

– Vi har följt Cherry under en lång tid. Vi har stor respekt för den framgång som Cherry och dess ledningsgrupper har uppnått genom sin förmåga att driva innovation inom spelsektorn,säger Mika Herold, partner på Bridgepoint Advisers, i ett pressmeddelande.

Cherry-gruppen består av flera olika bolag inom spel. Bland annat finns operatörsverksamhet, affiliateföretag, spelutveckling genom Yggdrasil, med flera.

[irp]

“Kommer krävas omfattande investeringar”

Mika Herold fortsätter:

– Vi tror dock att det är enklare att närma sig många av de möjligheter och utmaningar som Cherry och dess dotterbolag står inför i en privat miljö. Och med en mer gynnsam kapitalstruktur.

– Den föränderliga regulatoriska miljön kommer, tillsammans med nödvändiga åtgärder för att försvara och öka Cherrys marknadsandel över tid, att kräva omfattande investeringar, avslutar Mika Herold.

Cherry gör följande utlåtande: Uttalande från den Oberoende Budkommittén för Cherry AB (publ) med anledning av European Entertainment Intressenter BidCo AB:s uppköpserbjudande