Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Paf köper bingoleverantören Proactive Gaming

Åländska speloperatören Paf utvecklar sin produktportfolio genom att köpa bingoleverantören Proactive Gaming Scandinavia AB. De två företagen började arbeta ihop 2014, då Proactive blev Pafs nya bingoleverantör.

Proactive, vars huvudkontor ligger i Norrköping, är kända för deras erfarenhet och kompetens inom unika och flexibla spellösningar. Bingo är enligt Paf en av de viktigaste produkterna i spelbolagets produktutbud, och företaget är redo att investera i produktutveckling.

Köpet av Proactive ger Paf ökad frihet. Man menar att företaget får den tekniska fördel som krävs för att fortsätta utveckla bingoprodukten.

– Bingo är en viktig produktkategori för Paf. Detta förvärv gör det möjligt för oss att bättre styra och utveckla produktprofilen inom denna kategori och leverera fler unika spelupplevelser för våra kunder på Paf.com, säger Pafs vd Christer Fahlstedt.

[irp]

Värdefullt samarbete med Proactive

Efter ett tidigare framgångsrikt samarbete med Proactive känner sig Paf säkra att övergången efter förvärvet kommer gå smidigt.

– Vi uppskattar verkligen den breda tekniska expertis som Proactive har och välkomnar varmt våra nya medarbetare i Norrköping till Paf. Då vi redan har arbetat ihop med Proactive vet vi att deras team kommer vara en tillgång för vår organisation, avslutar Christer Fahlstedt.

Lästips: Tidigare i år införde Paf en förlustgräns på 300 000 kr per år.

Gå till Start