Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Bethard värvar Magnus Rydeving: “Ganska snart insåg jag att bolaget menade allvar”

Bethard knyter till sig Magnus Rydeving, som arbetar som föreläsare och utbildare i frågor relaterade till spelberoende. De senaste åren har han varit en flitig debattör i spelansvarsfrågor.

Magnus Rydeving ska i rollen som expert hos Bethard hjälpa bolaget att bli ledande inom spelansvar.

– Jag är oerhört glad och stolt att vi lyckats knyta till oss Magnus Rydeving. Han besitter en enorm kunskap inom ett för oss väldigt viktigt område, säger Erik Skarp, grundare och vd för Bethard.

Han fortsätter:

– Det var på förhand långt ifrån självklart att en av spelbranschens mest högljudda kritiker skulle ha förmågan att visa ett så ett öppet sinne att vi kunde inleda en dialog. Men, nu är allt på plats och jag ser fram emot att tillsammans med honom förverkliga vår vision om Bethard som det tryggaste spelalternativet på marknaden.

[irp]

“En fantastisk möjlighet att förändra systemet från insidan”

Magnus Rydeving kommer enligt Bethard erbjudas “full transparens i bolagets system och relevanta processer”.  Han kommer vid sidan av arbetet med Bethard fortsätta driva sin utbildnings- och föreläsningsverksamhet.

– De som känner till mig har knappast kunnat undgå att jag är starkt kritisk till hur majoriteten av speloperatörerna hanterar spelproblematik och spelansvar. Jag måste erkänna att jag från början var tveksam även till Bethard när de räckte ut en hand, säger Magnus Rydeving.

– Men ganska snart insåg jag att bolaget menade allvar med att de faktiskt ville bli bättre och ta ett större ansvar. Jag ser detta som en fantastisk möjlighet att förändra systemet från insidan. Att få vara med och arbeta fram en modell för ansvarsfullt spelande på en reglerad spelmarknad.

Bethard är baserade i Malta och är för närvarande licensierade i Malta, Danmark och Storbritannien. Därtill har man ansökt om spellicens i Sverige. Tidigare i år knöt man till sig Zlatan Ibrahimovic som bolagets huvudambassadör, tillika delägare.

Lästips: Vad är hasardspelsyndrom?

Gå till Start