Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Cherry satsar på “virtuell sport” – utökar sitt ägande i Highlight Games

Cherry har påkallat sin option att förvärva 7,8 procent av aktierna i Highlight Games Ltd, samt förvärvat aktier motsvarande ytterligare 15,1 procent i bolaget från parter som inte är aktiva i bolaget. Highlight Games utvecklar spel på virtuell sport, baserat på historiska matcher.

Efter köpet äger Cherry mer än hälften av Highlight Games, och bolaget konsolideras i Cherry-koncernen inom affärsområdet Game Development.

Highlight Games erbjuder en unik produkt som tillsammans med flerårsrättigheter till bland annat historiska fotbollsmatcher skapar spel på virtuella sportupplevelse.

Tim Green, VD för Highlight Games, beskrev vid lanseringen av varumärket Soccerbet bolaget på följande sätt:

– Virtuell sport kombinerar riktiga stjärnor, med riktiga mål och autentiska matcher. Det finns inget annat på marknaden.

Bolaget har inlett lanseringen i flera afrikanska länder av sitt spel med namnet Soccerbet.

[irp]

Virtuell sport – stort i Italien

Framöver avser Highlight Games att utveckla nya produkter baserade på olika sporter. Detta ska ske för nya marknader där bolagets produkt, med grund i filmer från verkliga matcher, används för underhållning.

– Spel på virtuell sport har exploderat i popularitet de senaste åren, men den här produkten representerar nästa steg i utvecklingen och kombinerar traditionella sportspelmarknader med vår unika produkt- och patentskyddade visning av historiska händelser, beskrev Tim Green.

Under de kommande månaderna kommer Highlight Games tillsammans med Eurobet och andra operatörer att lansera spelet i Italien. Den italienska marknaden för virtuella spel beräknas omsätta omkring två miljarder euro.

Gå till Start