Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Här är de föreningar som får pengar från ATG Drömfond

ATG Drömfond stöttar föreningar och initiativ som genom idrott motverkar utanförskap och främjar psykisk och fysisk hälsa. Totalt inkom 133 ansökningar till årets upplaga.

I en första omgång har en jury, bestående av bland andra Peter Forsberg, nu valt ut fyra föreningar som tilldelas 50 000 kr var. Föreningarna går nu vidare till ett nästa steg där svenska folket kan vara med och påverka vilket av dessa initiativ som får ytterligare 100 000 kronor.

– Jag har själv upplevt vilken skillnad idrott gör för såväl ungdomar som äldre och det har varit fantastiskt att ta del av alla fina ansökningar som kommit in. Få saker bidrar till så mycket gemenskap, hopp och drömmar som idrott och det känns som att vi nu hittat fyra värdiga finalister, säger Peter Forsberg, ambassadör för ATG Drömfond.

Maria Guggenberger, CSR-chef ATG, utvecklar:

– Engagemanget och intresset för ATG Drömfond har varit stort. Vi har fått in 133 ansökningar från föreningar runt om hela Sverige. Det har varit ett inspirerande arbete för juryn att välja ut de fyra finalisterna.

[irp]

De fyra föreningarna som får bidrag

Borås Fältrittklubb vill utöka sitt samarbete med BUP. Hästar har en lugnande effekt på människan och samarbetet innebär bland annat att terapi kan erbjudas i anslutning till stallet

IFK Motala BK:s skridskofritids vill ge alla barn möjlighet att röra sig, oavsett föräldrarnas ekonomiska förutsättningar. Alla barn i förskola och lågstadiet är välkomna att låna utrustning och träffa barn i samma ålder.

Skate Nation låter skateboarden vara ett verktyg för integration där framförallt nyanlända ungdomar får ett sammanhang att möta jämnåriga.

Simlabbet i Umeå vill göra det enklare för unga med hörselnedsättning att lära sig simma. Idag har de utbildat en teckenspråkskunnig simlärare men vill utveckla den delen av verksamheten.

[irp]

Så fungerar ATG Drömfond

  • 30 april – 10 juni: öppet för ansökningar via dromfond.se
  • 10 juni-5 juli: Juryn går igenom alla ansökningar och väljer ut fyra projekt som får 50 000 kr var till att utveckla sin verksamhet
  • 6 juli: De fyra föreningarna som valts ut kommuniceras och de går vidare till nästa steg
  • 1–21 oktober: Publik omröstning där svenska folket tillsammans med juryn utser vilket av de fyra initiativen föreningarna som ska få ytterligare 100 000 kronor
  • 27 oktober: Peter Forsberg delar ut ytterligare 100 000 kronor till den slutgiltiga vinnaren under en ceremoni på Jägersro travbana.

Juryn består av Peter Forsberg, ambassadör ATG Drömfond; Anja Frey, chef Fryshuset Stockholm; Leif Magnusson, verksamhetschef Mångkulturellt centrum samt Maria Guggenberger, CSR-chef ATG.

Gå till Start