Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Jonatan Hjort blir ny vd för Miljonlotteriet

Miljonlotteriets styrelse har i samråd med ägaren (IOGT-NTO) beslutat att Jonatan Hjort tillträder som ny vd för Miljonlotteriet, detta sker med omedelbar verkan.

– Vi ser att Miljonlotteriet står inför nya utmaningar och tror att Jonatan Hjort med sin ledarerfarenhet är rätt person för uppdraget, säger Peter Moilanen, generalsekreterare IOGT-NTO.

[irp]

Jonatan Hjort kommer från rollen som CFO

Peter Moilanen fortsätter:

– Hjort har både affärsmässig och ideell erfarenhet, vilket kommer till stor nytta i ett folkrörelseägt lotteri. Samtidigt har han varit chef, högsta chef och ordförande i ett antal organisationer och företag.

Närmast kommer han från en roll som CFO på IOGT-NTO. Han har även tidigare erfarenhet som vd för Tidningar i Norr AB. Han har också varit styrelseordförande för IDEA, arbetsgivarorganisationen för ideella organisationer.

Den nye vd:n efterträder Annika Nyberg, som tidigare i år valdes in i styrelsen för Spelbranschens riksorganisation(Not: Ej kommunicerat huruvida Annika behåller denna roll.)

[irp]

“Det kom som en överraskning”

När Accent under tisdagen når Jonatan Hjort så håller han på att sätta sig in i sin nya roll.

– Det kom som en överraskning. Men det känns roligt och utmanande. Det är ett trevligt och kompetent gäng som jobbar här med starkt målfokus, säger han till tidningen.

Hur han ska tackla Miljonlotteriets utmaningar ska han analysera fram.

– Jag tror att det behövs en tid för att analysera det. De närmsta dagarna handlar om att dels sätta sig in i arbetet här med den personal som finns, dels gå igenom var vi befinner oss. Miljonlotteriet är en väldigt bra verksamhet som har utmaningar, men också väldigt goda förutsättningar för en positivt och framgångsrik verksamhet.

Hela intervjun hos Accent finns att läsa här: Annika Nyberg avgår som VD på Miljonlotteriet

Gå till Start