Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska E-sportföreningen: ”Vi ser fram emot att bygga Sveriges största sport och folkrörelse tillsammans med Svenska Spel”

Svenska Spel har tecknat ett treårigt sponsoravtal med Svenska E-sportföreningen, SESF.

Svenska Spel är sedan tidigare huvudsponsor för de svenska förbunden för fotboll, ishockey, innebandy, handboll samt bandy, och e-sport blir nu alltså ny samarbetspartner.

– Att Svenska Spel blir huvudsponsor till SESF, precis som de är till flera andra förbund, visar att e-sporten normaliseras som sport,säger Magnus Jonsson, ordförande i SESF och styrelseledamot i International Esports Federation, IESF.

– Vi ser fram emot att bygga Sveriges största sport och folkrörelse tillsammans med Svenska Spel.

[irp]

Vill erbjuda spel på e-sport

Svenska Spel har tidigare ansökt om att få erbjuda spel på e-sport och kommer att ansöka igen på den nya spelmarknaden som förväntas öppna den 1 januari 2019.

– Vi ser stor potential i e-sport och vill framöver kunna erbjuda spel på e-sport, säger Joakim Mörnefält, kommunikationsdirektör på Svenska Spel.

Han fortsätter:

– Avtalet med SESF ger oss unika aktiveringsmöjligheter och chanser att kommunicera med och erbjuda relevanta erbjudanden till en ny målgrupp. Kan vi dessutom vara med och bidra till att höja intresset och statusen för e-sportlandslagen så är det positivt.

[irp]

En del av internationella förbundet

SESF är sedan 2011 medlem i International Esports Federation, IESF. SESF är därmed Sveriges röst i IESF och SESF arrangerar även varje år kvalet till VM. I år avgörs VM i november i Taiwan.

– Det är otroligt kul att Svenska Spel blir huvudsponsor till SESF. Svenska Spel kommer att ta den svenska e-sporten till nästa nivå med ett stort engagemang och enorm kunskap inom svensk idrott. Detta samarbete är ett stort steg för den svenska e-sportscenen, säger Andreas Samuelsson, Team Director Fnatic CSGO.

Sedan 2015 finns SESF även representerat i IESF:s styrelse och sedan 2016 i IESF:s spelarråd.

– Superfränt att Svenska Spel som annars sammankopplas med gräsroten och idrotten nu väljer att synas i esportsammanhang, säger Kim Larsson, e-sportkommentator och tidigare e-sportproffs.

E-sport är hett i spelbranschen. Tidigare i maj startade Mr Green ett bolag inom e-sport tillsammans med Gamingzone.

Gå till Start