Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Paf förbättrade resultatet – föreslår 18 miljoner euro i utdelning

Under verksamhetsåret 2017 blev rörelseresultatet för det åländska spelbolaget Paf 27,6 miljoner euro. 18 miljoner euro föreslås i utdelning till Pafs ägare, Ålands landskapsregering.

Spelbolagets totala omsättning ökade under verksamhetsåret från 113,5 till 116,5 miljoner euro.

– År 2017 var utomordentligt starkt för Paf. Nettoresultatet i det närmaste fördubblades jämfört med fjolåret och vi ser en god tillväxt på samtliga marknader, säger Pafs vd Christer Fahlstedt.

Han fortsätter:

– Vi kan glädjas åt att Paf, trots försäljningen av vår italienska verksamhet i februari 2017, visar en tillväxt på översta raden. Det är ett tydligt kvitto på att vår strategi med fokusering på nyckelmarknader och kostnadseffektivisering redan nu ger goda resultat.

[irp]

Föreslår 18 miljoner euro i utdelning

Det nya samarbetet med det norska rederiet Color Line samt ny teknologi ombord flera fartyg har inverkat positivt på siffrorna för fartygsverksamheten. Spelomsättningen för land- och fartygsverksamheten ökade från 31,5 till 31,9 miljoner euro.

Spelomsättningen för internetverksamheten ökade från 81,9 till 84,5 miljoner euro.

– Det som gör oss extra stolta över vårt fina resultat är att vårt hårda arbete med spelansvar samtidigt burit frukt. Under 2017 har vi gjort många konkreta åtgärder för att stödja ansvarsfullt spelande. Bland annat följer vi upp ändringar i kundernas spelmönster, och under året som gått ökade antalet kunder vi kontaktade för att förebygga spelproblem markant, avslutar Christer Fahlstedt.

Pafs rörelseresultat steg från 15,2 miljoner till 27,6 miljoner euro. För fördelning till samhällsnyttiga ändamål föreslås att 18 miljoner euro utdelas till Ålands landskapsregering.

Urval av händelser 2017:

  • Paf lanserade ett Sällskapsresan-spel tillsammans med Lasse Åberg.
  • I januari 2017 utsågs Paf till Nordens mest ansvarsfulla spelbolag på EGR Nordic Awards på Malta.
  • Paf inledde spelverksamhet ombord på Color Lines sex kryssningsfartyg i Nordsjön i februari 2017.
  • I början av 2018 nominerades Paf till en av Finlands 40 mest inspirerande arbetsplatser 2017. Arbetsplatserna utsågs av HR Intelligence-företaget Corporate Spirit baserat på enkätresultat från 400 000 företagsanställda i Finland.
Gå till Start