Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

E-sport i fokus för Mr Green och Gamingzone

Mr Green och Gamingzone Entertainment har startat ett gemensamt bolag för att bygga en ny community för e-sportsföljare. Fokus är på underhållning, nyheter och möjligheter till spel.

Det nya bolaget ägs till 55 procent av Mr Green och till 45 procent av Gamingzone Entertainment. Gamingzone är specialiserat på e-sport och spelunderhållning.

Karl Mikael Cakste, en av Gamingzones grundare, går inledningsvis in som vd.

– E-sport är ett globalt fenomen som växer snabbt och allt fler följare ägnar mycket tid åt att både spela själva och att titta på olika typer av rörligt innehåll. En del bedömare tror att e-sports kommer att bli lika stort som traditionell sport, säger Per Norman, vd för Mr Green.

– Vi vill vara med och skapa en närvaro bland alla dessa följare. I Gamingzone har vi hittat en partner som kan e-sport, innehåll och underhållning.

Mr Green har det senaste året satsat mycket på extremsport och swimrun, bland annat ÖTILLÖ.

[irp]

Skapar en ny community för e-sport

Gamingzone Entertainment grundades 2017 av personer med lång bakgrund från media och underhållningsbranschen. Företaget står bland annat bakom realityserien GAMERZ, där talanger inom Counterstrike Global Offensive får chansen att bli e-sportproffs.

– Underhållning och betting inom e-sport är ännu i sin linda. Vi är övertygade om att det finns intressanta och underhållande sätt att erbjuda följarna något mer än de satsningar som förekommit fram tills nu, säger Karl Mikael Cakste.

Han fortsätter:

– Vi är glada över att ha Mr Green som partner. Mr Green är ett etablerat iGamingbolag som kan området, tar ansvar och tänker långsiktigt.

– Vår huvudsakliga ambition är att bygga en samlingsplats där e-sportföljare från hela världen älskar att vara. De som är över 18 år och vill betta ska på sikt också kunna göra det och då på ett juste och säkert sätt, avslutar Karl Mikael Cakste.

Lanseringen av denna nya e-sportcommunityn sker under hösten.

Poddtips: Avsnitt 18 av Speleffekten handlar om ny teknik och e-sport (“Slår tekniken politiken”)

Gå till Start