Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG:s ”Matteus och Mormor” flyttar från Facebook till TV4

Facebookprogrammet ”V75 med Matteus och Mormor” började som ett pilotprojekt, men intresset växte snabbt och lagom till Elitloppshelgen flyttar den dynamiska duon in i TV4.

Det hela började med att Matteus delade med sig av korta klipp på Twitter där mormor Margaretha Lundström pratade V75. Klippen växte i popularitet och idén om ett tipsprogram för ATG:s digitala format var född.

Formatet blev snabbt en succé och nu gör 78-åriga Margaretha TV-debut.

– Matteus har ju filmat mig i många år med telefonen, på skoj och lagt upp på Facebook. Och så har det ena lett till det andra. Aldrig hade jag kunnat tro att jag att jag skulle vara med på tv, men nu ska mormor ut på turné i Travsverige i sommar, säger Margaretha Lundström.

Här kan du se klippen på YouTube: Matteus & Mormor

[irp]

Premiär i TV4 fredag 25 maj

”V75 med Matteus och Mormor” har premiär i TV4 fredag den 25 maj klockan 17.50, en tid då tittarna är vana att se V75-Klubben eller Hästen Är Din.

– Vi är så glada över det här! Normalt är turordningen den omvända, att populära tv-format anpassas till digitala format, men här var precis tvärtom, från Facebook rätt in i 4:an. Det här är minst sagt ett bevis på att vi hittat ett vinnande koncept, säger Sten Andersen, marknadschef på ATG.

Under tolv veckor besöker succéduon aktuella V75-profiler för att prata trav och bjuda på hembakat.

Gå till Start