Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

USA:s spelmarknad nära att öppnas upp: ”En seger för miljoner amerikaner ”

USA har tagit ytterligare ett kliv mot att öppna upp sin spelmarknad. Högsta domstolen stödjer en delstatslag som tillåter sportspel på New Jerseys kasinon och hästkapplöpningsbanor. Följdeffekterna väntas bli att även andra staters marknader öppnas upp.

Domen, som alltså delstaten New Jersey överklagat, gäller ett förbud för stater att tillhandahålla sportspel. Den amerikanska Högsta domstolen har nu slagit fast att förbudet inte längre är giltigt. Lagen, från 1992, betraktas av domstolen som icke-konstitutionell.

Kongressen kan nu reglera sportspel direkt, men om den väljer att inte göra det är beslutet upp till varje delstat.

Det här kan få följdeffekten att den gigantiska amerikanska spelmarknad för sport öppnas upp, likt till exempel i Europa.

[irp]

”En seger för miljoner amerikaner”

The American Gaming Association (AGA) uppskattar att amerikanerna spelar omkring 10 miljarder dollar enbart på årets NCAA-mästerskap (basket). Endast 3 procent av insatserna sker legalt genom Nevada, enligt AGA.

– Dagens besked är en seger för miljoner amerikaner som letar efter ett sätt att säkert och lagligt spela på sport, skriver AGA i ett uttalande.

Man fortsätter:

– Domen gör det möjligt för stater att ge amerikanerna vad de vill ha: en öppen, transparent och ansvarsfull marknad för sportspel.

Hela AGA:s uttalande finns att läsa här: Federal Ban on Sports Betting Found Unconstitutional

Gå till Start