Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

NRK väljer Scout Gaming för Fantasy Sports

Scout Gaming Group tecknar avtal med norska NRK, Norges public service-radio och television tillika landets största TV-kanal, om leverans av bolagets plattform för Fantasy Sports.

Avtalet med NRK betyder att Scout Gaming kommer tillhandahålla en “free-to-play-plattform” till NRK inför sommarens fotbolls-VM.

Samarbetet innebär att NRK och norska TV2 ska ingå ett kampanjsamarbete. Idén är att tv-tittarna ska kunna spela Daily Fantasy Sports (DFS) mot varandra.

– Att Norges två största TV-kanaler går samman och erbjuder sina tittare en möjlighet att spela DFS under fotbolls-VM bekräftar spelformens utbredning i Europa, kommenterar Scout Gamings vd, Andreas Ternström.

Scout Gaming tecknade tidigare i år flera nya kontrakt med spelbolag.

[irp]

Scout Gaming: “Leder till ett större antal spelare”

Han fortsätter:

– DFS är ett spelformat som lämpar sig väl för redaktionell integration. Vi har tidigare lyckade satsningar från mediabolag, däribland norska TV2. Att NRK nu inleder ett redaktionellt samarbete med TV2 kommer att ytterligare förbättra kundupplevelsen vilket i sin tur leder till ett större antal spelare, avslutar Andreas Ternström.

Scout Gamings huvudkontor ligger i Stockholm och det operationella kontoret ligger i Bergen, Norge. Bolaget har även ett eget statistikcenter i Lviv, Ukraina samt ett försäljningskontor förlagt på Malta. Koncernen sysselsätter cirka 50 medarbetare.

Gå till Start