Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Ulf Hörnberg utsedd till tillförordnad vd och koncernchef för Svensk Travsport

Styrelsen i Svensk Travsport har beslutat att göra om organisationsstrukturen. Man ska bland annat rekrytera en vd/koncernchef. Tills vidare får Ulf Hörnberg den tillförordnade rollen.

– Den förväntade kommande omregleringen av spelmarknaden och Svensk Travsports separation från ATG innebär att Svensk Travsport kommer att ställas inför flera nya, viktiga och spännande utmaningar, delger man i en nyhetsartikel på sin hemsida.

Man fortsätter:

– För att på bästa sätt tillvarata travsveriges intressen i detta förändrade skede ska Svensk Travsport stå väl rustat när omregleringen träder i kraft vid årsskiftet 2018/2019.

[irp]

Bolaget Troperty ska utvecklas

En viktig del i arbetet under året är att bygga upp och utveckla Troperty AB. Troperty planeras vara navet för kommersialisering av travets ljud- och bildrättigheter samt sportdatabas.

– Ulf Hörnberg är ett välkänt namn i travsverige och vi är övertygade om att han är rätt person att kortsiktigt ansvara för verksamheten intill den kommande vd/koncernchefen är tillsatt, säger Svensk Travsports ordförande Marjaana Alaviuhkola.

Rekryteringsprocessen av den fasta tjänsten väntas vara klar under andra halvan av 2018.

[irp]

Johan Lindberg fortsätter som generalsekreterare

Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg har fortsatt en viktig del av Svensk Travsports organisation.

– Johan får en mer utåtriktad roll med ansvar för, och utveckling av, sporten för att uppnå målen uppsatta i Pegasus 2020. Detta arbete ska ske i nära samarbete med banor, aktiva och basorganisationer med huvudsaklig målsättning att öka publik, hästägare och antalet hästar, avslutar Marjaana Alaviuhkola.

Svensk Travsport äger 90 procent av aktierna i ATG, medan Svensk Galopp äger den resterande tiondelen. Bägge organisationerna är representerade i ATG:s styrelse.

Gå till Start