Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kvartalsrapport: Nettospelintäkterna fortsätter öka för Svenska Spel

Årets första kvartal präglas av fortsatt hög tillväxt i mobilen, utökat sportutbud, ny prenumerationstjänst för Lotto, samt ett intensivt förberedelsearbete för en ny spelmarknad, det berättar Svenska Spel i samband med att man släpper sin kvartalsrapport.

Nettospelintäkterna för det statliga spelbolaget ökade till 2 187 miljoner kronor, vilket är 1,4 procent högre än samma kvartal förra året. Resultatet på 1 144 miljoner är en ökning med ungefär en procent.

Försäljningen online växer med 25 procent, varav försäljning i mobilen ökar med 52 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

– Vi visar fortsatt att det går att kombinera tillväxt och samtidigt ta ett tydligt spelansvar. Kunderna responderar positivt på de nyheter vi levererar och inom spelansvar ser vi allt fler som frivilligt stänger av sig eller pausar sig från spel. Per den sista mars var cirka 21 100 kunder frivilligt avstängda från spel, säger Lennart Käll, vd och koncernchef för Svenska Spel.

[irp]

Flera nya lanseringar under kvartalet

Under kvartalet har Svenska Spel lanserat en prenumerationstjänst för Lotto och en app för Oddset. Dessutom har utbudet inom sportspel har utökats när det gäller livespel. Till och med mars har cirka 21 000 matcher och sportevent erbjudits jämfört med 10 000 samma period föregående år.

Svenska Spel meddelar även att man arbetar med anpassning och uppdelning av organisationen. Detta för att leva upp till lagkraven på den nya spelmarknad som förväntas träda i kraft den 1 januari 2019.

– Vi står fortsatt starka som hela svenska folkets spelbolag och möter kundernas efterfrågan när det gäller spelupplevelse med ett utökat utbud och produktutveckling. Kunderna fortsätter att ge oss högt betyg i vårt nöjd-kund-index. Vi har med bred marginal det högsta imagevärdet av spelbolagen. Vi ser fram emot den nya spelmarknaden, säger Lennart Käll.

Ungefär 21 100 kunder var frivilligt avstängda från spel per den sista mars (föregående kvartal cirka 20 000).

Länk: Här kan du läsa Delårsrapport januari – mars 2018 (pdf)

Länk: Kort videointervju med Lennart Käll om rapporten

Gå till Start