Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Zlatan ny delägare i Bethard – ska utveckla nya spelprodukter

Zlatan Ibrahimovic blir affischnamn för Maltabaserade bettingsajten Bethard. Affären innebär att fotbollsikonen blir fjärde största delägare i bolaget.

Bethard Group har sitt säte och huvudkontor med omkring 100 anställda på Malta.

Bolaget är i nuläget licensierat i Malta och Storbritannien, men siktar med Zlatans inträde på expansion, enligt nyhetssajten 8till5.

Nuvarande fokus är på den svenska marknaden. England, Danmark och Italien väntas dock stå näst på tur.

[irp]

Grundades 2012

Erik Skarp grundade Bethard tillsammans med kompanjonen Johan Svensson 2012.

– Vi kommenterar inte innehållet i vårt avtal, det är en sak mellan parterna, säger bolagets vd Erik Skarp enligt Dagens Industri, gällande uppgiften att Zlatans ersättning är mellan 80-100 miljoner kronor.

Erik Skarp fortsätter:

Sverige är vår huvudmarknad och vi har siktet inställt på en 300-procentig omsättningsökning under 2018. Men det viktigaste för oss är att profilera vårt varumärke, som en uppstickare och som någon som vågar göra och tänka annorlunda.

[irp]

Ska utveckla nya spelprodukter för Bethard

Till 8till5 utvecklar Erik Skarp samarbetets inriktning:

– På sikt tittar vi på att utveckla nya spelprodukter och det ska Zlatan vara involverad i. Han är en fantastisk kravställare och ska bli en aktiv delägare.

LA Galaxy-spelaren blir Bethards ansikte utåt. Sedan tidigare finns profiler som skådespelaren Dragomir Mrsic och UFC-stjärnan David Teymur i spelbolagets stall.

Avslutningsvis konstaterar The Gambler Magazine något filosofiskt att det är förhållandevis oprövat huruvida ett spelbolag ”kan” erbjuda odds på sin egen (stor)delägares matcher (eller ägarens prestationer för den delen). Men det lär vi nog få svar på inom kort.

https://www.facebook.com/BethardOfficial/videos/1905286522838636/

Gå till Start