Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spelbranschens riksorganisation får ny styrelse

När Lennart Käll lämnar Svenska Spel innebär det också att han skickar ordförandeklubban i Sper, Spelbranschens riksorganisation, vidare. Anders Årbrandt, till vardags vd för Novamedia Sverige som är operatörsbolag för Postkodlotteriet, blir ny ordförande.

Det är första gången i organisationens 15-åriga historia som ordförandeposten går till ett företag som inte står under statligt inflytande.

− Sper breddar sig och arbetar med allt fler aktörer för att vara mer relevant på en framtida omreglerad spelmarknad. Nu gäller det att involvera fler och tänka nytt, säger Anders Årbrandt.

Organisationen har genom åren enats kring en rad riktlinjer som blivit standard för branschen, bland annat för marknadsföring och spelansvar.

[irp]

Jenny Nilzon: ”Hoppas att fler ansluter sig till Sper”

Spelmarknadens omreglering har stor påverkan på branschorganisationens arbete.

− Vi har många gemensamma utmaningar och hoppas att fler ansluter sig till Sper, som medlem eller stödmedlem. På så sätt kan vi verka för att branschen utvecklas positivt och hållbart med fokus på kunden, säger Jenny Nilzon, vd för Sper.

Det åländska spelföretaget Paf är sedan tidigare stödmedlem. Och sedan några veckor tillbaka är även betalföretaget Zimpler samt spelutvecklingsföretaget IGT stödmedlemmar.

Spers styrelse 2018:

  • Anders Årbrandt, Novamedia Sverige (ordförande)
  • Hans Skarplöth, ATG (vice ordförande)
  • Marie Loob, Svenska Spel
  • Jonas Lindholm, Kombispel
  • Hans Sahlin, Folkspel
  • Annika Nyberg, Miljonlotteriet

Suppleanter är Stefan Palm från Idrottens Spel och Patrik Hämquist från Svebico.

Gå till Start