Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spelansvar i fokus när skotska fotbollsligan förlänger sitt sponsoravtal med Ladbrokes

Ladbrokes har förlängt sitt samarbete med skotska fotbollsligorna. Fokus i sponsorskapet läggs på att lyfta spelansvar och göra spelets baksidor, så som spelberoende, mer känt.

Spelbolaget har sponsrat ligorna sedan 2015 och fortsätter nu som titelsponsor i ytterligare minst två år.

– Vi har haft ett väldigt bra samarbete sedan Ladbrokes först kom ombord 2015 och är säkra på att samarbetet kommer att fortsätta utvecklas till 2020 och vidare, kommenterar Neil Doncaster från Scottish Professional Football League.

– Vi är väl medvetna om vårt ansvar som elitliga i Skottland och fokuserar på budskap om ansvarsfullt spelande.

[irp]

Ladbrokes vill ta spelansvar: “Vi tar vår roll som sponsor på allvar”

Under säsongen 2018/2019 kommer ansvarsfullt spelande vara huvudtemat i ligans och sponsorns kampanjer och exponeringar. Både under matcher och i kommunikation till fotbollsfans.

– Ligan har visat sig vara ett utmärkt partnerskap för oss för positionering av vårt varumärke, berättar Jim Mullen från Ladbrokes Coral Group.

Han fortsätter:

– Vi vill också se till att vår synlighet inom fotbollen speglar att spelandet ska vara roligt, inte ett problem. Det är därför vår fortsatta sponsring gör det möjligt för oss att ansvarsfullt främja spelande och arbeta med klubbar för att säkerställa att sportens integritet upprätthålls.

– Vi tar vår roll som sponsor på allvar och vi tar vår roll för att hjälpa kunderna att fortsätta spela sunt seriöst, avslutar Jim Mullen.

Avtalet uppskattas vara värt uppemot fem miljoner brittiska pund.

Gå till Start