Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Per Gutesten ny IT-chef på ATG: ”Vi ska bli bäst i klassen”

Per Gutesten tillträder som IT-chef på ATG. Han efterträder Annette Rådström som efter åtta år väljer att lämna bolaget.

– Vi ska bli bäst i klassen på att ge våra kunder den mest spännande spelupplevelsen, säger Per Gutesten.

Per Gutesten har en bakgrund från en rad chefspositioner på SEB och Nordea och tidigare arbete som managementkonsult på Connecta (nuvarande Acando).

[irp]

Siktar på att bli bäst i klassen på spännande spelupplevelser

I maj 2017 kom han till ATG och rollen som Head of IT Operations.

– Det finns så många duktiga och engagerade medarbetare på IT-avdelningen, vilket gör att jag känner mig ödmjuk, stolt och förväntansfull inför uppdraget. Annette har gjort en imponerande förändringsresa med ATG:s IT-avdelning de senaste åren.

– Nu blir mitt uppdrag att förvalta och förädla strategierna och organisationen och se till att vi blir bäst i klassen på att ge våra kunder spännande spelupplevelser, berättar Per Gutesten.

Han fortsätter:

– Nu närmast fortsätter vi arbetet att förbättra kundupplevelsen i våra digitala kanaler med fokus på snabbhet och tillgänglighet. På längre sikt väntar en spännande licensmarknad 2019, med allt från nya legala krav till eventuellt nya produkter, där spelar IT en avgörande roll, avslutar Per Gutesten.

[irp]

”Ett passande fönster”

Annette Rådström, som varit IT-chef på ATG sedan november 2009, väljer att gå vidare.

– Det har varit en kul, spännande och utmanande resa. De senaste åren har vi haft stort fokus på förändringsarbete. Vi har en ny strategi, en ny organisation och ett nytt arbetssätt på plats.

– Nu är det dags för mig att ta nästa steg, och just nu har vi ett passande fönster. Vi har det senaste året arbetat med att stärka ledningsstrukturen och rekrytera seniora ledare till IT-avdelningen. En av dessa ledare är Per Gutesten, och jag känner mig därför både glad och trygg i att få lämna över ansvaret till Per, berättar Annette Rådström.

[irp]

Tackar Annette och välkomnar Per i nya rollen

Hasse Skarplöth, vd ATG:

– Jag vill rikta ett stort tack till Annette Rådström och samtidigt hälsa Per Gutesten välkommen till ATG:s ledningsgrupp. Annette har under sin tid på ATG gjort ett imponerande jobb, och har de senaste åren framgångsrikt drivit det stora förändringsarbete som i dag gör att IT-avdelningen nu står redo för framtidens utmaningar. Så all heder åt Annette, och jag önskar henne all lycka i framtiden.

– Nu tar Per över stafettpinnen och det känns mycket bra. Per har rätt kompetens och rätt personlighet att utveckla våra medarbetare och IT-tjänster. Det är också ett bevis på att ATG har en fungerande successionsordning.

Gå till Start