Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Nytt förvärv av LeoVegas: “Kan komplettera med en lokal multibrand-strategi”

LeoVegas gör ett förvärv på den brittiska marknaden där man köper tillgångar så som 21.co.uk, Slotboss, Bet UK och UK Casino. Prislappen är på 65 miljoner pund.

LeoVegas ingått avtal om förvärv av tillgångar i speloperatören IPS samt relaterade tillgångar från bolaget European Domain Management Ltd.

Båda bolagen är baserade i Alderney, Kanalöarna.

Dessutom har LeoVegas, genom ett helägt brittiskt dotterbolag, också kommit överens om att förvärva tillgångarna i Rocket 9 Ltd. Företaget bedriver en marknadsföringsverksamhet baserad i Newcastle, Storbritannien.

[irp]

Mindre varumärken ska komplettera LeoVegas och Royal Panda

Förvärvet är villkorat av att särskilda villkor uppfylls. Tillträde till förvärvet beräknas ske under den senare delen av första kvartalet 2018.

– Att på LeoVegas 6-årsjubileum kunna genomföra detta fantastiska förvärv känns riktigt bra. LeoVegas har sedan starten följt en global varumärkesstrategi som är väldigt framgångsrik, berättar Gustaf Hagman, grupp-vd för LeoVegas vid offentliggörandet.

– Efter förvärvet av Royal Panda har LeoVegas två skalbara varumärken. På större marknader kan våra två globala varumärken, LeoVegas och Royal Panda, kompletteras med en lokal multibrand-strategi.

[irp]

Vill vara det ledande GameTech-bolaget

Gustaf Hagman igen:

– I IPS ser vi flera saker som sticker ut och de har ett fantastiskt momentum, både i sin tillväxt och lönsamhet. I kombination med en av marknadens mest effektiva kundanskaffning får vi nu också ett starkt fäste i Storbritannien och 85 nya medarbetare med lokal expertis.

– Med detta förvärv adderar vi också en företagskultur som har ett stort fokus på teknik och produkt vilken är en perfekt matchning med LeoVegas. Vi befäster koncernens position som det ledande GameTech bolaget, avslutar Gustaf Hagman.

Storbritannien är en viktig marknad för LeoVegas, som även har licens på den irländska marknaden.

Gå till Start