Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spelkoncernen Cherrys dotterbolag Game Lounge förvärvar lånejämförelsesajt

Spelkoncernen Cherry meddelar att bolagets dotterbolag Game Lounge har förvärvat lånejämförelsesajten Lainat.fi. Sajten blir enligt bolaget en viktig del i Game Lounges nya affärssegment ”Lån” som startar sin verksamhet under november månad.

– Ett av Europas ledande affiliatebolag, Game Lounge, tar steget in i lånebranschen. Bolaget är i slutfasen med att rekrytera personer med gedigen erfarenhet från lånebranschen och för att bygga upp det nya affärssegmentet ”Lån”, beskriver bolaget i ett pressmeddelande.

Game Lounge är en del av Cherry-koncernen. Spelkoncernen grundades 1963 och är idag verksamt inom fem affärsområden: Online Gaming, Game Development, Online Marketing, Gaming Technology, och Restaurangcasino.

[irp]

Driver jämförelsesajter och samlar information

Game Lounge ingår i affärsområdet Online Marketing och redovisade det tredje kvartalet intäkter om 44,6 miljoner kronor.

– Vi är mycket nöjda med utvecklingen inom Online Marketing, berättar Anders Holmgren, vd och koncernchef för Cherry AB.

– De har visat att deras spetskompetens inom sökoptimering och marknadsföring är en framgång som kan fortsätta växa snabbt med stark lönsamhet. De har en bra bas och har identifierat synergier för att utveckla Game Lounge ännu snabbare i framtiden.

[irp]

”Ett bra steg att etablera Game Lounge på fler marknader”

Att bredda verksamhetsområdet till andra branscher än spel har varit i korten länge.

– Vi har länge haft ögonen på lånebranschen och ser stora möjligheter att använda vår befintliga verksamhet och unika kunskap om onlinemarknadsföring i ytterligare en bransch som kännetecknas av breda kontaktytor med stort antal kunder och konsumenter, berättar Jonas Cederholm, vd för Game Lounge.

Han fortsätter:

– Det känns naturligt att ta klivet in i nya branscher där man kan jämföra bolag eller tjänster. Det spelar ingen roll om det är spelbolag eller banker, produkterna är nästan identiska. Förvärvet av sajten Lainat.fi från Maltabaserade Tumes Media Limited blir startpunkten för ett nytt område där det finns stor potential.

– Jag ser detta som ett bra steg att etablera Game Lounge på fler marknader och vi kommer framöver att titta på möjligheten att använda våra verktyg för expandera ytterligare inom nya verksamheter, avslutar Jonas Cederholm.

Köpeskillingen hänförlig till Lainat.fi uppgår till 175 000 euro.

Gå till Start