Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska Spel lanserar nytt poolspel – Oddset Challenge avgörs varje dag

Oddset Challenge är ett dagligt spel från Svenska Spel som erbjuder sex spelobjekt på de hetaste sporthändelserna. Senast ett nytt poolspel på sport lanserades av bolaget var Oddset Powerplay år 2009.

– Svenska Spel har med poolspelen ett unikt sportspelsutbud. Det över 80 år gamla Stryktipset anses idag vara ett av världens absolut bästa spel. För tio år sedan lanserade vi Topptipset som snabbt blev en succé bland våra tippare på fotboll, berättar Joakim Thor, produktchef för sportspel på Svenska Spel.

Han fortsätter:

– För åtta år sedan lanserade vi Oddset Powerplay som blev motsvarande för hockeyälskare. Nu lanserar vi Oddset Challenge som dagligen erbjuder spel på sex objekt från de hetaste sporthändelserna.

[irp]

En mix av speltyper

Premiäromgången för Oddset Challenge är måndagen 13 november och innehåller spel på fotbollslandskampen Italien-Sverige samt matcher från NHL.

– Det som särskiljer Oddset Challenge mot andra poolspel är att dels kan kupongen innehålla flera olika speltyper och dels även olika sporthändelser. Bland de sex objekten kan till exempel speltypen 1X2 blandas med Antal mål, Head-2-Head samt Över/Under.

– Vi kommer med denna variation erbjuda attraktiva och roliga spelomgångar kopplad till de hetaste sporthändelserna. Vi kan också ha fler än en kupong per dag och kan erbjuda fler än sex spelobjekt per kupong, beroende på vilka speltyper kupongen innehåller.

[irp]

Snittutdelningen beräknas till 2 500 kr

Vinst faller ut till alla rätt och lägsta radinsatsen är 5 kronor.

– Utdelningen kommer att variera från några hundralappar till upp till cirka 50.000 kr. Det är mer ett spel där spelarna vinner oftare snarare än väldigt höga belopp.

– Med en radinsats på fem kronor, flera kuponger i veckan och attraktiva kombinationer av speltyper och sporthändelser tror jag att Oddset Challenge snabbt blir ett populärt spel och ett fint komplement i vår spelportfölj, avslutar Joakim Thor.

[irp]

Så fungerar Oddset Challenge

  • Spelet utgår från sex spelobjekt, men kan innehålla fler, och där olika speltyper kan kombineras.
  • Radinsatserna är minst 5 kronor men kan spelas med insatserna 10, 20, 30 eller 50 kronor.
  • 1 vinstgrupp, vilket är vinst vid alla rätt.
  • Återbetalningen är 70 procent (som för Topptipset och Oddset Powerplay)
  • Både enkelrader och systemspel kan spelas
  • Om ingen har alla rätt byggs en rullpott till nästa omgång.
  • Snittutdelning över tid per omgång beräknas till cirka 2 500 kronor.
Gå till Start