Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kindred finansierar app om spelansvar

Kindred Group finansierar utvecklingen av organisationen Gambling Therapys gratis-app. Syftet är att ta spelansvar genom att bidra till en säker och trygg spelmiljö för sina kunder. Appen kommer att finnas tillgänglig i de fyra nordiska språken. 

Gambling Therapy är en del av Gordon Moody Association och har nyligen släppt en applikation om spelansvar, riktad mot personer med ett problematiskt spelande.

Appen är gratis och innehåller information om spelproblem, terapeutiska övningar och stöd till personer med ett problematiskt spelbeteende. Kindred Group stödjer Gambling Therapy genom att finansiera en fortsatt utveckling av appen.

– Vi är oerhört glada att kunna stödja utvecklingen av Gambling Therapys app. Att erbjuda en säker och trygg spelmiljö för våra kunder är centralt för Kindred vilket innebär att vi kontinuerligt engagerar oss i initiativ som kan minimera de skadliga effekterna från spel, säger Maris Bonello, Integrity Analytics Manager på Kindred Group.

[irp]

Utsågs till ”Årets Innovatör”

Tidigare i år vann Maris Bonello priset ”Årets Innovatör” vid årets Women in Gaming Awards i London. Hon nominerades för sitt arbete med att utveckla det systemet ”Player Safety Early Detection System” (PS-EDS).

Systemet varnar experter inom spelansvar när en kund visar tecken på ett möjligt problemspelande. Personerna hos Kindred som arbetar med spelansvar och spelintegritet går sedan igenom och bedömer varje enskilt fall.

– Den egenutvecklade teknologin tillsammans med mänsklig diskretion och omdöme har visat sig vara ett effektivt verktyg för att skydda både kunder och verksamheten från ohälsosamma och ohållbara spelaktiviteter, meddelade bolaget när priset delades ut.

[irp]

Kommer även på svenska

Gambling Therapys app släpps i fyra språkversioner (svenska, norska, finska och danska).

– Vi är mycket tacksamma för Kindreds engagemang i en fortsatt utveckling av Gambling Therapys app och som därmed hjälper ännu fler personer som tampas med sitt spelande, säger Pedro Romera, Head of Gambling Therapy.

Han fortsätter:

– Det är vida känt i branschen att Kindred Group ligger långt fram inom spelansvar vilket till stor del beror på bolagets åtaganden, engagemang och spelansvarsteam.

Gå till Start