Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Pokertips för nybörjare

Poker är ett roligt spel som både stora och små kan spela. När spelet börjar bli lite mer seriöst, och pengar introduceras till spelet, kan det löna sig att försöka lära sig olika strategier och pokertips.

Foto: Pixabay

Pokertips för nybörjare

Det roliga med poker är att huset inte vinner i det långa loppet. När man tänker på det, märker man att det inte finns ett “hus” överhuvudtaget. Man spelar mot andra människor, och pengarna fördelas enligt det. För att lära dig var man kan spela poker online, kan du ta en titt på Sverigeautomaten. Det går alltså att förbättra ens vinstchanser med hjälp av olika taktiker. Dessa går vi nu igenom.

Välj en sorts spel, och håll dig vid det

Många nya pokerspelare gör det grova misstaget av att spela i alla möjliga turneringar och cash games med alla världens blinds, vilket gör att inlärningen av spelet blir långsammare. Man spelar också turneringar på annat sätt än hur man spelar normala cash games.

Det är bättre att lära sig en typs spel först, för att sedan flytta sig till de andra spelen, än att försöka göra allting på en gång.

Fokusera på vad som händer i spelet

Om du har Instagram uppe vid pokerbordet, eller undrar vad för mat du ska äta när du kommer hem, har du redan förlorat. De bästa pokerspelare fokuserar på varje hand, för att försöka få en inblick i hur motståndarna spelar.

Foto: Pixabay

Det är guld värt att luska ut hurdan typs spel varje spelare i bordet spelar. Denna information kan du använda till din fördel, när du är aktiv i en hand. En spelare som du har märkt att sällan är med men i denna hand satsade rejält före floppen, har säkerligen en stark hand.

Spelaren som ofta är med och nu också synade före floppen, är knappast en lika stor risk. Dessa är två stereotypiska pokerspelare, var den första kallas för tight-aggressive och den andra för loose-passive. Det finns andra typers spelare också, exempelvis han som verkar spela helt utan en plan, och ofta satsar ordentligt vid konstiga situationer. Dessa kallas för maniacs.

Håll dig till din budget

Minns alltid hur mycket du kan förlora, och när du måste sluta spela. Om du inte själv inser det, kan det hända att dina pengar försvinner i en kväll.

Nuförtiden behöver du inte tänka i dessa banor längre, eftersom att det finns sk. freerolls du kan spela, var det inte kostar någonting att delta. Det går dock att vinna, men det lönar sig att komma ihåg att vinstpotten sällan är gigantisk i dessa turneringar.

Detta var en snabb inblick på hur en ny pokerspelare borde se på spelet. Med dessa pokertips kommer du att gå långt, utan risk för att hamna i ekonomiska problem.

Gå till Start