Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Betsson tar marknadsandelar – ökar antal kunder med 31 procent

När Betsson rapporterar sitt andra kvartal för 2017 visar bolaget upp en tillväxt på 26 procent. Speloperatören har bland annat fokusera på att utveckla sin sportbok. Vad gäller pågående regleringar räknar man med en utdragen process i Holland.

Vid utgången av det andra kvartalet uppgick antalet registrerade kunder hos Betsson till 12,4 miljoner, en ökning med 31 procent jämfört med motsvarande tidpunkt i fjol.

– Betsson fortsätter att ta marknadsandelar, både i mycket konkurrensutsatta Norden och i Västeuropa. Det är tydligt att den fortsatta produktutvecklingen ger resultat eftersom både kasino och sportbok har utvecklats starkt, säger Ulrik Bengtsson i vd-ordet.

Antalet aktiva kunder uppgick under kvartalet till 551 181 – en minskning jämfört med de 563 247 som var aktiva under fjolårets period, som sammanföll med fotbolls-EM för herrar.

Vid slutet av det andra kvartalet var totalt 1 887 personer anställda i koncernen.

[irp]

Figur: Betsson

Lanserar ny sportbok

Betsson berättar att man fokuserat på att förbättra sin sportbok; med ett ökat spelutbud, fler samtidiga livespel samt lanseringen av hästspel.

Det senare kan kopplas till köpet av RaceBets, som The Gambler Magazine tidigare rapporterat om.

– Dessa förbättringar har möjliggjort den starka sportbokstillväxten om 48 procent i Norden, delger Ulrik Bengtsson.

– Nästa stora lansering är en ny mobil sportbok, utvecklad på OBG, som har börjat rullas ut. Vi bedömer att vi kommer se full effekt av detta i sportboksintäkterna från och med det fjärde kvartalet.

[irp]

Spår att Holland omreglerar efter 2021

Under rapportrubriken ”Risker” skriver bolaget bland annat att om det politiska läget på spelkartan. Nederländerna är en stor marknad för Betsson och får ett eget stycke.

– Eftersom omregleringen av onlinespelmarknaden inte har gått framåt som Nederländerna utlovat har Betsson gjort en anmälan till EU-kommissionen där de uppmanas att återuppta överträdelseförfarandet mot Nederländerna, skriver bolaget.

– Det är möjligt att en omreglering av den nederländska marknaden inte kommer ske förrän efter nästa val år 2021.

Presentationen finns att ta del av här: Betsson Q2 2017

Gå till Start