Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

SvD: Flera myndigheter generellt positiva till utredningens förslag

Konkurrensverket, Skatteverket, Konsumentverket och Socialstyrelsen är alla generellt positiva till utredningens förslag, rapporterar SvD, som tagit del av inlämnade remissvar.

Konkurrensverket är en av de som lämnat in sina skrivelser och de är positiva till att spelmarknaden konkurrensutsätts.

Enligt myndigheten kommer den nya spelmarknaden sannolikt leda till “fler valmöjligheter och bättre återbetalningar för konsumenterna”.

– På sätt och vis är den ju redan konkurrensutsatt men om de nu görs lagliga då är tanken att de kan konkurrera ännu bättre, säger Björn Axelsson, handläggare, till SvD.

[irp]

Även Socialstyrelsen är positiv

Socialstyrelsen ser positivt på att alla spelbolag ska ta mer mer ansvar för att hindra spelmissbruk enligt förslaget. Bland annat lyfter de fram den självavstängningsfunktion som ska gälla för alla licensierade spelbolag.

Även spelforskaren Per Binde såg övergripande positivt på flera delar av utredningens förslag. Det kommenterade han till The Gambler Magazine i mitten av maj.

– Från andra spelforskare har jag hört argument om att det borde funnits mer i utredningen om hur det nya regleringssystemet ska samordnas med förebyggande av spelproblem, till exempel med sådant som Folkhälsomyndigheten gör. Det hade inte jag heller haft något emot.

– Men utredningen hade väldigt kort tid på sig, så jag har full förståelse för att lagtekniska frågor och licenssystemets uppbyggnad fick prioritet.

Sista dag att lämna in remissvar, det vill säga synpunkter på spelutredningen, är 4 augusti.

Gå till Start