Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Bettingtorsken – populär podcast om spelmissbruk

Med snart ett dussintal gäster har podcasten Bettingtorsken fått en raketstart. Radioprogrammet tar upp det mesta som rör spelproblem. Bakom mikrofonerna sitter Joachim Frej och Daniel Svärd – två personer som själva försöker ta sig från spelmissbruk till spelfrihet.

The Gambler Magazine tog kontakt med podcasten som gästats av bland andra Jimmy Nilsson från Spelberoendes förening i Göteborg, komikern Magnus Betnér, forskaren Per Binde, 1000Triss:aren Jakob Vastamäki och flera före detta spelare.

– Vi startade podden då vi själv har erfarenhet av spelmissbruk. Vi ville upplysa problematiken kring ämnet spel om pengar, berättar duon Joachim Frej och Daniel Svärd för The Gambler Magazine.

– Det finns väldigt många människor där ute som är drabbade och lever i en skamsen ensamhet.

[irp]

Vem tycker ni ska lyssna på Bettingtorsken? 

– Alla människor som vill förstå sig på vad spelberoende/spelmissbruk innebär. Podden är ett bra instrument för både spelare och anhöriga.

Responsen har varit över initiativtagarnas förväntningar.

– Vi har fått väldigt positiv feedback. Framför allt för att vi bjuder in gäster, allt i från kända profiler, psykologer, forskare samt före detta spelare. Våra följare uppskattar också att man får följa med på vår resa från spelmissbruk till spelfrihet.

– Många av våra följare har också hört av sig med deras egna erfarenheter vilket vi verkligen uppskattar. Vi hoppas självklart att vi kan hjälpa människor att våga prata om deras sjukdom och inte känna sig ensamma.

Har ni någon drömgäst? 

– Alla underbara människor som ställt upp fram till nu och alla kommande personer som kommer bidra, är drömgäst för oss, avslutar poddarna bakom Bettingtorsken.

Lyssna på Bettingtorsken här:

Bettingtorsken rullar vidare! Avsnitt #8 är ute!Dagens gäst är Per Binde, forskare. Per har forskat om spel i över 15…

Publicerat av Bettingtorsken den 18 juni 2017

 

Gå till Start