Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Prispallen ger Styrkelyftförbundet klirr i kassan

Svenska Styrkelyftförbundet genomför just nu en rejäl satsning på ungdomar. Satsningen möjliggörs tack vare pengar från Prispallen, ett koncept skapat av Svenska Spel.

“Prispallen” är ett samarbete mellan Svenska Spel och Leroy Media, producent av den svenska Idrottsgalan. Pengarna delas ut retroaktivt på Idrottsgalan i januari.

För varje internationell pallplats skänker Svenska Spel 10 000 kronor till det förbund utövaren eller laget representerar.

– Pengarna är riktade medel till barn- och ungdomsverksamheten. De kommer väl till pass så att vi kan fortsätta jobba med vår åldersanpassade träning – och tävlingsverksamhet, säger Robert Ericsson, sportchef på Styrkelyftförbundet.

[irp]

Styrkelyft upplever ett uppsving

Hittills i år har svenska styrkelyftare tagit 24 internationella medaljer vilket genererat 240 000 kronor till förbundet.

Att fler börjar med styrketräning i ung ålder kan, enligt förbundet, vara en förklaring till de internationella framgångarna.

– Den nya forskningen bidrar ju till att slå hål på myten om att det skulle vara farligt att styrketräna i tidig ålder. På sikt kommer det innebära att vi får mer genomtränade lyftare. Det krävs en rad atletiska förmågor för att lyckas i vår idrott. Något som jag upplever att många snappat upp, avslutar Robert Ericsson.

Läs mer om Prispallen här.

[irp]

Prispallen: Förbundstoppen första halvåret

  1. Styrkelyftförbundet 24 pallplatser – 240 000 kr
  2. Budo & kampsportförbundet 20 pallplatser – 200 000 kr
  3. Orienteringsförbundet 19 pallplatser – 190 000 kr
  4. Draghundsportförbundet 14 pallplatser – 140 000 kr
  5. Skidförbundet 14 pallplatser – 140 000 kr
Gå till Start