Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

6 st spelbolag bakom innovationshuben CoLab

Spelbolagen Norsk Tipping, Français des Jeux, Camelot UK Lotteries, Svenska Spel, Danske Lotteri Spil och Veikkaus har tecknat samarbetsavtal om en gemensam innovationshub, CoLab, med start i december 2017.

Huben kommer inledningsvis att inrikta sig på utveckling av nummerspel för målgruppen unga vuxna.

– CoLab ska vara en innovationshub med snabb och kostnadseffektiv utveckling av nya nummerspel och spelupplevelser, beskriver Svenska Spel i ett pressmeddelande.

Spelbolaget fortsätter:

– Koncepten kommer att testas och optimeras enligt modellen ”lean startup” i kombination med traditionell utveckling. De mest lyckade koncepten kan därefter lanseras av ett eller flera bolag på respektive marknad.

[irp]

Utvecklar i startupmiljö

CoLab ska möjliggöra snabbare och bredare innovation till en lägre risk, enligt spelbolagen bakom initiativet.

– Innovationshubens kostnadseffektivitet gör att fler nya koncept kan tas fram och testas – snabbare och effektivare än vad bolagen skulle kunna åstadkomma var och en för sig, menar Svenska Spel.

– Att koncepten redan från början testas i en agil startupmiljö, bidrar till kostnadseffektiviteten och förväntas ge god långsiktig tillväxt, fortsätter man.

[irp]

CoLab ska samarbeta med en innovationsbyrå 

Syftet är att spelbolagen bakom initiativet ska stärka kundernas spelupplevelse genom att erbjuda säkra och moderna digitala spel.

Förhoppningen är att utveckla spelkoncept av hög kvalitet tack vare bolagens samlade kunskap och erfarenhet från sina respektive marknader i kombination med den kreativa miljön inom CoLab.

CoLab kommer att samarbeta med en ledande innovationsbyrå. Upphandlingen av innovationsbyrån startar omgående under ledning av Norsk Tipping.

Sedan tidigare har bland andra ATG en egen hub för utveckling, under ledning av Mikael Kudrén.

Gå till Start