Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG lanserar Drömfonden – med Foppa som ambassadör

I samarbete med Peter “Foppa” Forsberg startar ATG Drömfonden, en satsning för att främja hälsa och gemenskap genom idrott.

I en första omgång kommer en jury, bestående av bland andra Peter Forsberg, att välja ut fyra föreningar som tilldelas 50 000 kr var.

Och dessutom får den förening som vinner folkets och juryns röster ytterligare 100 000 kr

– Jag har själv sett och upplevt vilken skillnad idrott gör för såväl ungdomar som äldre människor. Få saker bidrar till att skapa så mycket gemenskap, hopp och drömmar. Genom Drömfonden hoppas vi att fler ska kunna ta del av idrottens positiva effekter, säger Peter Forsberg, ambassadör för Drömfonden.

[irp]

ATG: En långsiktig satsning

Fonden ska enligt ATG stöder projekt och initiativ som genom idrott bidrar till att främja psykisk och fysisk hälsa och motverka utanförskap.

– Drömfonden är en långsiktig satsning där vi letar föreningar som genom sin verksamhet kan inspirera andra. Det är föreningar och eldsjälar med tydliga drömmar som kan bidra till gemenskap och hälsa, men behöver stöd för att de ska gå i uppfyllelse, säger Maria Guggenberger, CSR-chef på ATG.

Peter Forsberg var tidigare frontfigur för Svenska Spels breddidrottssatsning Gräsroten.

[irp]

Så fungerar Drömfonden

  • 9 juni-30 juli: Öppet för ansökningar
  • 10 augusti: De fyra projekt som får 50 000 kronor vardera från Drömfonden presenteras
  • 2-26 september: Publik omröstning med våra fyra finalister där svenska folket tillsammans med juryn utser en vinnare.
  • 30 september: Peter Forsberg delar ut ytterligare 100 000 kronor till den slutgiltiga vinnaren på Solvalla.

Juryn består av Peter Forsberg, ambassadör Drömfonden; Anja Frey, chef Fryshuset Stockholm; Leif Magnusson, verksamhetschef Mångkulturellt centrum samt Maria Guggenberger, CSR-chef ATG.

Gå till Start