Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Legolas sponsrar Lutfi Kolgjini: “Jag stöttar Rune och Legolas fullt ut”

Det ännu inte helt lanserade spelbolaget Legolas.bet har som idé att ge mer pengar till travsporten än vad hästsportens eget spelbolag (ATG) gör. Idag blev det klart att man tecknar ett sponsoravtal med kusken och tränaren Lutfi Kolgjini. 

För Sulkysport har Lutfi Kolgjini tidigare poängterat att samarbetet genomförs av ekonomiska skäl, inte för att skapa (extra) debatt.

– Jag driver mitt företag i sporten och måste tänka på den långsiktiga driften av min verksamhet och hur sporten ska leva i framtiden. Att samarbeta med Legolas.bet är därför ren företagsekonomi för mig – inte politik, sade travtränaren till Sulkysport i en intervju i början av maj.

Bakom spelbolaget finns Rune Andersson, i trav- och finanskretsar mest känd som mannen bakom Mellby Gård.

[irp]

“Jag stöttar Rune och Legolas fullt ut”

Under förmiddagen genomfördes handslaget mellan de bägge parterna.

– Jag stöttar Rune (Andersson, grundare av Legolas.bet, reds anm.) och Legolas fullt ut i en tid där jag inte tycker att de styrande på ATG och Svensk Travsport agerar korrekt eller speciellt smart för den delen heller, säger Lutfi Kolgjini till Travronden.

Han fortsätter:

Den profilerade travtränaren och -kusken menar att han väl känner till eventuella risker som kan uppstå i efterdyningarna av samarbetet, då Svensk Travsport äger 90% av ATG.

– Om det är så att Svensk Travsport börjar blanda sig i vem som sponsrar mig, så gör jag det till ett civilrättsligt mål direkt. Det kan få gå så lång som till EU-domstolen, för där är jag tämligen övertygad om att jag vinner, med tanke på vad det handlar om.

[irp]

Samarbetet syftar till att ge en positiv bild av spelbolaget

Legolas.bet ser fram mot samarbetet.

– Ytterst handlar det om att vi fått ett fantastiskt språkrör för det vi vill åstadkomma. Vi vill ju samarbeta med sporten, men blir lite begränsade emellanåt, förhoppningsvis förändras det. Vi söker vägar för det i alla fall, säger Legolas.bet:s marknadschef Martin Bengtsson till Travronden.

Exakt hur sponsringen kommer att uttrycka sig mot gemene man är i dagsläget inte officiellt, men spelbolaget

– Jag vill inte bråka med någon, skapa häftig debatt eller så. Det viktiga för mig är att folk tittar på Legolas med positiva ögon, säger Martin Bengtsson till tidningen.

*** Teckna Premium: Få tillgång till allt innehåll och låsta artiklar!

Gå till Start