Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kombispels vd slutar: “En bra grund för framtiden”

Under fyra intensiva år i koncernen har Anders Johansson varit med och utvecklat Kombispel, men nu lämnar spelbolagets vd till förmån för andra uppdrag.

Förmånstagare och ägare till spelbolaget är Socialdemokratiska Arbetarepartiet (SAP) och Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund (SSU).

Koncernens mest kända spel är Kombilotteriet, Drömreselotteriet och Motorlotteriet.

I spelportföljen finns även skraplotterna Femman och Glädjelotten samt sedan 2012 onlinebingo och minispel.

*** Teckna Premium: Få tillgång till allt innehåll och låsta artiklar!

“En bra grund för framtiden”

Kombispel omsatte under 2016 över 660 miljoner kronor, vilket är den högsta omsättningen i koncernens historia.

– Det ger en bra grund inför framtiden, kommenterar Anders Johansson.

I den senare delen av hans anställning var arbetet med den framtida strategin viktig.

– Strategin syftar till att stärka och utveckla den nuvarande affären samt att komplettera den med spel och lotterier i digitala kanaler.

[irp]

Jonas Lindholm tar över tills vidare

Anders Johansson slutade direkt måndagen 24 april.

– Jag har under en tid haft en diskussion med styrelsens ordförande om min framtid i Kombispel. Diskussionerna har utmynnat i att lämpliga tidpunkter att sluta är nu under våren 2017 eller när den nya regleringen för den svenska spelmarknaden träder i kraft 2019.

– I diskussionerna kom vi fram till att en lämplig tidpunkt för mig att sluta är i samband med bolagsstämmorna 30 maj, meddelar Anders Johansson.

Kombispels vice vd, Jonas Lindholm, träder in i rollen som vd för spelbolaget fram tills dess att en ny vd är rekryterad.

[irp]

Holst: Han får gå på grund av vad Uppdrag Granskning visar

Olov Holst, gruppledare för Moderaterna i Sigtuna kommun, menar enligt UNT att Anders Johanssons avgång har en direkt koppling till Uppdrag Gransknings reportage.

– En socialdemokratisk politiker, som är verksam i Stockholms län och som har bra känningar inom partiet, ringde utan anmodan upp mig och berättade att Anders Johansson fått gå på grund av vad Uppdrag Granskning visar i sitt program, säger Olov Holst.

*** Teckna Premium: Få tillgång till allt innehåll och låsta artiklar!

Både Anders Johansson och Kombispels styrelseordförande Sten Olsson tillbakavisar dock uppgifterna.

– Uppgifterna om att det finns ett samband mellan att jag slutat på Kombispel och min medverkan i TV-programmet saknar helt grund. Tyvärr verkar det vara en del i ett politiskt spel, skriver Anders Johansson till Sigtunabygden.

Han fortsätter:

– Jag tar avstånd från det. Politikerna i borde lägga sin kraft på att utveckla och förbättra kommunen istället för organiserad smutskastning. Det finns onekligen en hel del att göra.

Kombispel har bedrivit lotteriverksamhet sedan 1956.

Gå till Start