Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Mobilen leder Kindred framåt – stod för 73% av spelöverskottet under första kvartalet

Under kvartalet slog Kindred Group nytt all-time high i spelöverskott, vilket uppgick till 153,2 miljoner brittiska pund, en ökning med 25 procent.

Precis som Unibet-avknoppningen Kambi tidigare meddelat tyngde sportboken.

– Trots en låg sportboksmarginal under första kvartalet 2017 (6,0 procent efter free bets) ökade spelöverskottet med 25 procent till 153,2 miljoner GBP (+ 12 procent i fasta växelkurser), delger Henrik Tjärnström, vd för Kindred Group, i bolagets kommentar och vd-ord.

Han fortsätter:

– Aktiva kunder nådde ”all time high” i kvartalet med över 1,2 miljoner kunder, vilket visar vår förmåga att förvärva och behålla kunder.

*** Teckna Premium: Få tillgång till allt innehåll och låsta artiklar!

32Red-förvärvet integreras

Resultatet före skatt för första kvartalet 2017 uppgick till 18,2 (22,5) miljoner pund. Summan inkluderar bland annat förvärvskostnader på 600 000 pund relaterat till det föreslagna förvärvet av 32Red.

– Vårt kontantbud på den brittiska speloperatören 32Red kommer från och med det andra kvartalet 2017 att omedelbart ge oss ett betydande tillskott både avseende intäkter och vinster från den mycket betydelsefulla brittiska marknaden.

– Speciellt intressant med detta förvärv är att det adderar till vår redan starka organiska tillväxt och gör att gruppens totala tillväxt ökas signifikant framöver och speciellt under de första tolv månaderna. Förvärvet kommer också att addera nya kunskaper till koncernen och erbjuder omedelbara samt framtida möjligheter till både intäkts- och kostnadssynergier.

[irp]

Omkring 30 % av spelöverskottet till marknadsföring

Resultatet efter skatt för kvartalet uppgick till 16,3 (20,0) miljoner pund.

Henrik Tjärnström igen:

– I linje med grunden för vår tillväxtstrategi har vi fortsatt att satsa mycket på marknadsföring både när det gäller förvärv av nya kunder och reaktivering av befintliga kunder. Även om detta kan minska vinsten på kort sikt är vi övertygade om att det, som vi tidigare har visat, kommer att leda till fortsatt tillväxt i spelöverskott och vinst.

– För kvartalet var marknadsföringen 29 procent av spelöverskottet. För helåret förväntar vi oss dock fortfarande att komma in några procentenheter under 30 procent.

[irp]

Drygt en tredjedel från reglerade marknader

Kindred Group-bolagen har spellicenser i Storbritannien, Frankrike, Belgien, Danmark, Tyskland (Schleswig-Holstein), Italien, Australien, Irland, Rumänien och Estland.

– Under första kvartalet 2017 kom 34 procent av koncernens spelöverskott från lokalt reglerade marknader. Spelöverskottet från mobilkanalen ökade med 53 procent och svarade för 73 procent av det totala spelöverskottet under första kvartalet, berättar Henrik Tjärnström.

Spelbolaget har även internationella licenser i Malta och Gibraltar.

Ta del av hela Kindreds presentationen här.

*** Teckna Premium: Få tillgång till allt innehåll och låsta artiklar!

 

 

Gå till Start