Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Klart: Spelutredningen presenteras på fredag

Fredagen den 31 mars klockan 11:15 överlämnar regeringens utredare Håkan Hallstedt spellicensutredningen till civilminister Ardalan Shekarabi.

I samband med överlämningen hålls en pressträff med Håkan Hallstedt, Ardalan Shekarabi och kulturutskottets ordförande Olof Lavesson (m).

– Regeringen beslutade den 24 september 2015 att tillsätta en utredning med uppdrag att ta fram förslag till en ny spelreglering som präglas av ett högt konsumentskydd, hög säkerhet i spelen och tydliga förutsättningar för att få verka på marknaden, delger Regeringskansliet i en kortare presstext.

– I uppdraget ingick även att analysera vilken roll staten bör ha på en omreglerad spelmarknad, skriver man.

The Gambler Magazine deltar på pressträffen och efterföljande seminarium, där bland andra Hans Skarplöth och Lennart Käll med flera deltar för att ge kommentarer. Många vill tycka till om spelutredningen.

[irp]

Spelutredningen: Spekulationerna går in på sina sista dagar

– Enligt en källa som har insyn i utredningen kommer Hallstedt föreslå att skatten skall vara 18%, skriver Lennart PerssonTrottosport.se.

Lennart Persson menar även att staten kan ge hästsporten möjlighet att sälja ATG, samt att marknadens villkor är på plats att gälla om lite drygt två år.

– När en ny spelreglering kan träda i kraft är ovisst. Sansade bedömare talar om att det i bästa fall kan ske om drygt två år, sommaren 2019.

På fredag kl. 11:15-12:00 får vi med all säkerhet veta mer.

Följ @thegamblermag på Twitter och nyhetsbrev för senaste nytt.

Gå till Start