Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Ska skrapa 1000Triss: “Jag vill undersöka om den statliga lyckan fungerar”

Genom att skrapa 1000 (!) Trisslotter ska Jakob Vastamäki ta reda på om “den statliga lyckan fungerar”. Projektet tillhör hans slutprojekt till TV-producent på Stockholms Dramatiska högskola.

På sin Facebooksida och via ett Instagramkonto presenterade Jakob Vastamäki sitt, lite udda, lördagsinköp: 1000 Trisslotter.

The Gambler Magazine kunde inte motstå att ta kontakt för att fråga vad som ligger bakom den underbara idén med att skrapa tusen trisslotter.

– 1000Triss är ett projekt där jag vill undersöka om den statliga lyckan fungerar, berättar Jakob Vastamäki. Många har säkert tänkt tanken, vad händer om man köper 1000 lotter?
Det ska jag prova nu.

[irp]

“Fungerar den statliga lyckan”

Han fortsätter:

– Sen finns det även flera andra spännande frågeställningar, vad är till exempel att spela lagom? Och hur många Trisslotter kan man egentligen köpa? Hade jag kunnat köpa 10 000 lotter?

– Samtidigt är det ett socialt projekt där jag delar med mig av denna upplevelse till mina följare – och jag kommer även ta upp dessa frågeställningar under projektets gång. Fungerar den statliga lyckan?

[irp]

Har fått gratulationer

Jakob berättar också att han, trots att projektet alldeles nyligen inletts, redan fått en hel del reaktioner.

– Det är en hel del personer som hört av sig till mig och redan sagt grattis! Grattis till vadå? Till att jag spenderat 30 000 kronor?

Se den första filmen i serien, när Jakob köper sina trisslotter, här nedan.

Ingen kommersiell inblandning

I en tid då spelbranschen tassar på tå, inför den spellicensutredning som inom kort ska presenteras, känns det naturligt att tydliggöra att projektet ”1000 Triss” inte har någon koppling vare sig till Svenska Spel eller något annat spelbolag.

– Det finns ingen kommersiell användare bakom detta projekt. Jag gör det här helt själv, med mina helt egna pengar. Jag vill stå fri och prova den statliga lyckan på riktigt, skriver Jakob till The Gambler Magazine.

– Jag är ju en medborgare och också en del av staten. Det är min medborgerliga rätt att få prova detta, fortsätter han.

Projekt löper fram till och med 12 maj och går att följa på Facebook respektive Instagram. The Gambler Magazine ser fram mot att följa upp skrapandet.

Gå till Start