Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Betsson går med i EGBA: ”Effektiv tillämpning och tillsyn av EU-lag är avgörande”

Betsson Group har gått med i European Betting and Gaming Association (EGBA). Branschorganisationen är Brysselbaserad och arbetar för att medborgare i Europa ska få delta i de onlinespel de vill på ett ”informerat, reglerat, tryggt och säkert sätt”, meddelar Betsson.

Gruppen är en organisation med europeiska speloperatörer som Bet-at-home, BetClic, GVC/bwin.party, Expekt, Kindred Plc, ZEAL Network och Betsson Group.

– Betsson har historiskt varit starkt i Norden, men då deras marknadsandel utanför Norden ökar och de har licenser i 10 länder i Europa så är de nu verkligen ett europeiskt bolag, säger Maarten Haijer, generalsekreterare för EGBA.

Han fortsätter:

– Att de kommer med i EGBA ökar våra möjligheter att vara branschens röst när vi talar med myndigheter och politiker om de många regulatoriska utmaningar som branschen står inför.

[irp]

EGBA ska bistå i politiska frågor

Ulrik Bengtsson, vd för Betsson och koncernchef för Betsson AB, ser fram mot att vara en del av organisationen.

– Det sker en våg av lokal reglering i Europa och Betsson vill öka intäkterna från lokalt reglerade marknader. Det är viktigt att dessa marknaders regleringar är förenliga med EU-lag och den utökade EU-regleringen avseende onlinespel.

Han utvecklar:

– EGBA:s kunskap, expertis och stöd kommer att hjälpa Betsson inom detta område. För en uppenbart gränsöverskridande sektor som vår är effektiv tillämpning och tillsyn av EU-lag avgörande.

[irp]

Varit medlemmar via BOS

Sedan tidigare är Betsson också medlem i BOS, den svenska branschföreningen för onlinespel.

BOS är i sin tur medlem i den europeiska branschorganisationen sedan december 2015.

Bland medlemmarna i EGBA finns även The Gibraltar Betting and Gaming Association (GBGA) och Oesterreichische Vereinigung für Wetten und Glücksspiel (OVWG).

Gå till Start