Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Betsson går in i hästspel – köper RaceBets

Betsson köper RaceBets, ett drag som ska komplettera Betssons erbjudande med en egenutvecklad hästspelsprodukt och ett erfaret trading-team för spel på hästar, meddelar bolaget.

Hästspel kommer att läggas till Betssons produkterbjudande, till nytta för alla Betssons varumärken.

– RaceBets erbjuder en mycket konkurrenskraftig produkt, i nivå med de bästa brittiska operatörerna, och kunderna kan spela på fler än 250 000 olika lopp varje år, berättar Betsson i ett pressmeddelande.

Omkring tre fjärdedelar RaceBets intäkter kommer från lokalt reglerade marknader, främst Tyskland och Storbritannien.

En marknad som omsätter knappt 35 miljarder

Hästspel är en av de mest populära vadslagningssporterna och den europeiska hästspelsmarknaden uppskattas vara värd uppemot 3,5 miljarder Euro.

– Spel på hästar är centralt på flera av våra marknader och ett av huvudskälen till förvärvet av RaceBets är att göra det möjligt för våra dotterbolag att accelerera lanseringen av en hästspelsprodukt i världsklass på alla kärnvarumärken, berättar Ulrik Bengtsson, vd och koncernchef för Betsson AB.

Han fortsätter:

– Förvärvet kommer att bidra till att driva organisk tillväxt på strategiska marknader som Storbritannien och Tyskland.

RaceBets har licenser i Storbritannien, Irland, Malta och Tyskland.

Samarbetet med tysk hästsport fortsätter

Betsson förvärvar RaceBets från företagets grundare och the German Thoroughbred Racing Association. Samarbetet med tysk hästsport kommer att fortsätta.

Den initiala köpeskillingen för verksamheten uppgår till 34 miljoner Euro att betalas kontant. En tilläggsköpeskilling om 6 miljoner Euro kan komma att utbetalas förutsatt att vissa finansiella och icke-finansiella milstolpar nås.

Den totala köpeskillingen uppgår maximalt till 40 miljoner Euro.

 

Gå till Start