Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Unibet redovisar all-time high

När Unibet redovisar det tredje kvartalet för 2016 gör man det med siffror som är över marknadens förväntningar. Spelbolaget når bland annat en ny högstanotering vad gäller spelöverskott.

Vd Henrik Tjärnström om kvartalets resultat:

– Höga aktivitetsnivåer drivna av förmågan att behålla kunderna från fotbolls-EM som startade i andra kvartalet har lett till fortsatt ökade marknadsandelar.

Han fortsätter:

– Sportsboksmarginalen var i linje med föregående år och det långsiktiga medelvärdet, så det var ren ökning i aktiviteten som ledde till ett nytt ”all-time high” i spelöverskott med 142,3 miljoner GBP, kommenterar Henrik Tjärnström.

Spelöverskottet för perioden januari till september uppgick till 391,3 miljoner pund, vilket kan jämföras med föregående års notering på 242,7 miljoner för perioden.

Spelöverskottet för sportspel består av nettot av erhållna spelinsatser och utbetalda spelvinster under den angivna tidsperioden med avdrag för utgivna “Free Bets”*.

*Free Bets kan vara en del av bonuserbjudanden/kampanjer.

Växer fortsatt starkt

Resultatet före skatt för perioden januari till september 2016 uppgick till 62,7 (40,9) miljoner pund.

– Under perioden från 1 till 30 oktober 2016, var det genomsnittliga dagliga spelöverskottet i GBP närmare 50 procent högre jämfört med samma period 2015. Justerat för effekterna av valutakursförändringar var tillväxten i fasta växelkurser 20 procent, berättar Henrik Tjärnström.

Antalet aktiva kunder vid kvartalets slut uppgick till 1 067 910. Av dessa är 223 617 kunder hos iGame Group och Stan James Online.

Sport- och livespel är grunden

Spelöverskottet för sportspel uppgick till 177,0 (110,2) miljoner pund för perioden januari till och med september.

Unibet erbjöd 46 481 livespelsevenemang (t.ex. matcher) under tredje kvartalet 2016 och direktsände 9 276 evenemang via dator och på mobila enheter.

Under det tredje kvartalet utgjorde Livebetting 63,9 procent av bruttoomsättningen för sportspel och 48,4 procent av spelöverskottet för sportspel.

Samarbete med FIFA-koppling

Förutom det föreslagna namnskiftet från Unibet Group till Kindred Group lyfter spelbolaget bland annat att man i oktober undertecknat ett samarbetsavtal med Early Warning System GmbH,

Syfte med samarbetet, som har kopplingar till det internationella fotbollsförbundet (FIFA) är att öka integriteten inom sport och spel, till exempel genom att öka chansen till att upptäcka matchfixning.

Vidare kan noteras att Unibetgruppen hade totalt 1 167 anställda vid kvartalets utgång.

Rapporten finns att ta del av här (pdf).

Gå till Start