Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Postkodföreningen får sin 56:e förmånstagare

Varje år fördelar Svenska Postkodföreningen, som har lotteritillståndet för PostkodLotteriet, överskottet från försäljningen till ett antal ideella organisationer. Och nu har föreningen får klart med sin 56:e förmånstagare.

– Human Rights Watch är en av världens ledande organisationer i arbetet för att försvara och främja mänskliga rättigheter, berättar Marie Dahllöf, välgörenhet- och CSR-chef på Novamedia Sverige som driver Svenska Postkodlotteriet.

Hon fortsätter:

– Behovet att stärka de mänskliga rättigheterna är av yttersta vikt i vår omvärld i dag och en förutsättning för en demokratisk och rättvis utveckling framåt.

Möjliggör fortsatt expansion i Sverige

Organisationen arbetar världen över med flera olika tematiska frågor som till exempel kvinnors rättigheter, barns rättigheter, hälsa och mänskliga rättigheter enligt principerna undersök, avslöja och förändra.

Årligen publicerar Human Rights Watch Sverige fler än 100 rapporter från 90 länder, som i första hand vänder sig till makthavare med möjlighet att påverka till en positiv förändring.

– Fantastiskt roligt och viktigt för oss. Att utses till förmånstagare är grunden för en fortsatt expansion i Sverige, säger Måns Molander, Sverigechef för Human Rights Watch Sverige.

Miljö- och klimatfrågor i centrum

Under de kommande åren kommer Human Rights Watch Sverige lägga större fokus på klimat- och miljöfrågan.

– Arbetet med mänskliga rättigheter är alltid viktigt och miljö är ett spännande nytt område för oss, främst ur tre aspekter; klimatförändringar, förgiftningar och attacker mot miljöaktivister, säger Måns Molander.

Human Rights Watch Sverige har godkänts som förmånstagare av Lotteriinspektionen och kommer tillsammans med övriga förmånstagare att få ta del av 2016 års överskott den 9 mars 2017.

Gå till Start