Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

PostkodLotteriet återupptar lottförsäljning via dörrknackning

Efter en paus på två år meddelar PostkodLotteriet att man avser att återuppta lotteriförsäljning via dörrknackning.

Uppdaterad, 31/10: Postkodlotteriet har beslutat att avsluta försöket med dörrförsäljning per den sista oktober.

Conny Kristiansson, projektledare för försäljning på PostkodLotteriet, berättar att man ser en god potential i att nå nya kunder genom initiativet.

– Vi tror på det personliga mötet och ser det här som en möjlighet att nå nya kunder, säger han.

2014 meddelade lotteriet att man slutade sälja lotter via dörrknackning i Västsverige, sedan det framkommit att företaget de anlitat för dörrknackningen använt sig av en “tveksam” underleverantör.

Stoppade dörrförsäljningen 2014

Försäljarna hade då i vissa fall fått så lite som 3 000 kronor för en månads jobb, rapporterade Göteborgs-Posten.

– Vi är mycket upprörda. Vi känner oss lurade. I vårt kontrakt finns en klausul om att de inte får anlita underentreprenörer utan vårt tillstånd, sade PostkodLotteriets presschef Roger Magnergård till GP.

Oddsen bör vara låga på att lotteriet den här gången har en annan leverantör av försäljningstjänsterna, alternativt bedriver dörrknackningen på egen hand.

Uppdaterat: I ett e-postmeddelande till The Gambler Magazine låter PostkodLotteriet meddela att deras nuvarande underleverantör, VIQ Sweden, har skrivit under den uppförandekod lotteriet tagit fram och som är ett krav för att bli just underleverantör.

Uppförandekoden garanterar bland annat personalens ersättning och arbetsvillkor.

Får en chans att tacka nej till besök

Några dagar innan dörrknackningen  påbörjas kommer de boende i området få ett vykort där de har möjlighet att ringa ett telefonnummer för att tacka nej till besök.

– För att ingen ska bli störd i onödan erbjuder vi ett enkelt sätt att tacka nej till besök, berättar Conny Kristiansson.

Dörrförsäljarna kommer enligt PostkodLotteriet att arbeta i villaområden där de parkerar ett fordon som tydligt är märkt med lotteriets logotyp, samtidigt som de ställer ut strandflaggor.

Vidare meddelar spelbolaget att samtliga försäljare kommer att vara klädda i enhetliga jackor och med fotolegitimation väl synlig.

Uppdaterad: Postkodlotteriet har beslutat att avsluta försöket med dörrförsäljning per den sista oktober.

Gå till Start