Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Henrik Tjärnström uppmanar branschen: Börja diskutera!

Unibets vd, Henrik Tjärnström, skriver i en debattartikel hos Dagens Industri att det är dags för spelaktörerna på marknaden att “sluta romantisera om vad som varit” och istället “börja diskutera de verkliga utmaningar” som spelbranschen har framför sig.

I sin debattartikel lyfter Henrik Tjärnström tre huvudfrågor som han anser är av extra vikt för samarbete.

1. Spelbolagens självreglering

“Det är viktigt att branschen som helhet diskuterar hur vi kan självreglera, bland annat inom marknadsföring.”

2. Matchfixning och spelfusk

“Spelbranschen, rättsvårdande myndigheter och idrottsförbunden måste ta ett gemensamt krafttag mot matchfixning och penningtvätt genom ökad delning av kunskap och information, samt uppmärksamma varandra på misstänksamma spel.”

3. Spelansvar

“Vi har alla ett ansvar att skydda våra kunder. I dag kan en spelare stänga av sig hos ett enskilt bolag men fortsätta hos ett annat. Här kan vi lära oss av Danmark som har ett system där spelare som stänger sitt konto hos en operatör på grund av spelproblem automatiskt stängs av hos alla andra operatörer.”

Han motiverar och uppmanar områdena med bland annat:

– För att uppnå detta måste politiska beslutsfattare, de traditionella monopolen och intresseorganisationer sluta skydda vad som ofta är gamla intressen för att i stället skapa en jämn spelplan för alla bolag. Och debatten måste svänga från operatörer som pekar anklagande fingrar mot varandra till uppriktigt samarbete med fokus på de verkliga utmaningar vi har framför oss, skriver Henrik Tjärnström.

Hela debattartikeln finns att läsa här: Spelbolagen måste jobba ihop

Gå till Start