Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG:s delårsrapport: “Fortsatt positiv utveckling”

ATG:s delårsrapport för det första halvåret 2016 visar enligt spelbolaget på det starkaste halvåret i företagets historia. Både nettoomsättning och nettokostnader ökar och man poängterar att konkurrensen varit tuff under fotbolls-EM.

Nettoomsättningen för perioden växer med 3,3 procent jämfört med samma period förra året.

Under kvartalsperioden april-juni var tillväxten 1,0 procent.

– Trots konkurrensen från andra spel, framför allt under fotbolls-EM i juni, utvecklas vi positivt, berättar Lotta Nilsson Viitala, ekonomichef på ATG.

“Vårt starkaste första halvår i företagets historia”

Hon gläds med utvecklingen som skett de senaste åren.

– Det är glädjande att se att den utveckling som inleddes under 2014, när vi vände omsättningsutvecklingen, har fortsatt under första halvåret 2016 och vi gör vårt starkaste första halvår i företagets historia.

atg_utveckling_svensk_omsattningNettokostnaderna för spelbolaget har ökat, vilket förklaras i planerad utveckling och lansering av nya spelprodukter, så som V75 Boost.

Man har även utökat samarbetet med 7-Eleven och Pressbyrån samt gjort andra större satsningar på ökad marknadsnärvaro, skriver spelbolaget.

– Vi vill erbjuda våra kunder Sveriges mest engagerande spelupplevelse och mötesplats för spel. De ökade nettokostnaderna är en del i vår satsning på att öka omsättningen både på kort och lång sikt, avslutar Lotta Nilsson Viitala.

I styrelsen: Erik Adielsson in, Johan Carlson ut

Spelbolaget lyfter även nyheten om att proffskusken Erik Adielsson samt före detta kanslichef på SPER, Petra Forsström, är nytillsatta i ATGs styrelse, vilket skedde under våren.

Maria Lejon slutade nyligen och Svensk Travsport ersatte hennes plats med travkusken Erik Adielsson. Johan Carlson, tillsatt av regeringen slutade och ersattes av Petra Forsström.

– Jag är ödmjuk inför detta spännande uppdrag. Det är självklart outforskade vatten för min del, men som insatt i travsporten hoppas jag att jag kan tillföra något i styrelsearbetet, säger Erik Adielsson.

Svensk Travsport och Svensk Galopp utser tillsammans fem ledamöter till ATG:s styrelse och regeringen utser sex, varav en är ordförande.

Spelrekord under Elitloppet

I sin delårsrapport skriver ATG även om det nya spelrekordet från Elitloppet, då den totala svenska omsättningen uppmättes till 313 miljoner kronor.

– Årets Elitlopp är det bästa Elitloppet i historien. Aldrig tidigare har vi upplevt ett lika stort engagemang från våra svenska kunder, kommenterar Hasse Skarplöth, ATG:s vd.

Hela delårsrapporten finns att ta del av här.

Gå till Start