Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Stark halvårsrapport av Norsk Tipping: “Går mot ett bra år”

Norska Tipping kan se tillbaka på ett starkt första halvår 2016. Spelbolaget lyfter tack vare stora prispotter i Viking Lotto och omsättningsökningen som följde under fotbolls-EM, men faktum är att rapporten visar att de flesta av spelbolagets spelformer ökade.

Jackpots på hundratals miljoner har visat sig särskilt attraktivt för både befintliga och nya kunder. Och förstås även fotbolls-EM i Frankrike som bör ha ökat omsättningen för alla spelbolag med sportbok.

Nya kunder i det tuffaste segmentet: “Går mot ett bra år”

Just fotbolls-EM har enligt Norsk Tipping gett spelbolaget flera nya kunder.

– Det mest glädjande är att tillströmningen av nya kunder är den högsta i segmentet yngre vuxna, det vill säga där slaget om kunderna är hårdast. Det är kanske den viktigaste uppfattning om huruvida vi kan erbjuda attraktiva produkter och tjänster för nya generationer, säger Torbjørn Almlid, vd för Norsk Tipping.

Uträkningarna så här långt pekar mot en vinst på över 2,5 miljarder norska kronor efter årets första sex månader, vilket är 200 miljoner mer än budgeterat.

– Vi tror på en god andra halva, men vi kan inte förvänta oss att den här utvecklingen kommer fortsätta. Förr eller senare faller Viking Lotto-potten ut och fotbolls-EM är som bekant över. Men fortfarande, om vi håller budgeten för år, går det mot ett bra år för Norsk Tipping, avslutar Torbjørn Almlid.

Norsk Tipping omsättning per spel (första halvåret 2016)

Spelintäkter (Q1+Q2 2016) MNOK Jämförelse*
Lotto 2 026 7%
VikingLotto 1 534 38%
Joker 454 4%
Eurojackpot 317 10%
Extra 426 -4%
Keno 145 1%
Tipping 275 0%
Oddsen 1 445 8%
Flax 493 -5%
Nabolaget 99 50%
Summa (brutto) 7 214 11%
*Utveckling jämfört motsvarande period 2015 (Q1+Q2).
Gå till Start