Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spelprofilen om sidospel: “Inget som kan driva en matchfixning”

1997 grundade Anders Ström spelbolaget Unibet, där han idag är styrelseordförande. Under Almedalsveckan intervjuades han av Olof Lundh i podcasten “Lundh”. Anders Ström ger bland annat sin syn på den pågående spelutredningen och svarar även på kritik gällande att utländska spelbolag erbjuder odds på matcher längre ner i seriesystemet.

– Anders Ström ger sin syn på den pågående spelutredningen, vad han tror hade varit rätt väg för den svenska spelmarknaden samt hur man ska hantera de som inte klarar av att hantera sitt spelande, beskriver Fotbollskanalen innehållet.

“Det finns inget som kan driva en matchfixning”

I intervjun frågar även Olof Lundh hur Anders Ström ser på kritiken mot de utländska spelbolagen avseende spelutbud i lägre divisioner. Kunder kan bland annat spela på första varning, hörna och andra saker som enligt debatten ger en grogrund till att påverka matcher.

– Det där är ren gallimatias (struntprat på latin, reds anm.). Det finns inga stora limits där man kan spela på nästa varning, nästa inkast eller något sådant. Det finns inget som kan driva en matchfixning. Det är ett typexempel på rent okunnigt att säga, säger Anders Ström.

Han fortsätter:

– Ju längre ner man kommer i seriesystemet så kan man satsa väldigt lite. Där jobbar man att se till att gränserna är anpassade till platserna i seriesystemet, förklarar Anders Ström.

Men vad är den gängse bilden?

En av dem som under Almedalsveckan tog upp spelutbudet i lägre divisioner som ett stort problem var Peter Johansson (s).

– Nu för tiden kan man spela på nästa inkast i division 5, argumenterade riksdagspolitikern på onsdagen under en paneldebatt om spelberoende.

Den decent insatta i spel noterar förstås att det inte går att spela på nästa inkast i division 5. Eller division 4, 3, 2 eller 1 heller för den delen…

Hela artikeln och podcasten med Anders Ström finns att ta del av här.

Gå till Start